K masu můžeš přidat rozmačkaný česnek.
Kateřina Malá, Krumlov
Ingredience
- 250 g rýže
- 400 g kuřecího masa
- trocha hladké mouky
- podle potřeby sůl
- na smažení olej
- 200 g dýně (hokkaido)
- 3 lžíce slunečnicových semínek
- 1 hrst rozinek
- 1 menší lžička karí koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Rýži uvaříme, kuřecí maso nakrájíme na menší dílky. Na prkénku je zaprášíme moukou a osolíme. Rozehřejeme olej, maso dozlatova opečeme. Opečené maso vyjmeme a uschováme na teplém místě.
-
2. Dýni zbavíme slupky, dužinu pokrájíme na kostičky a opečeme na masovém výpeku v pánvi společně se semínky ze slunečnice i rozinkami. Osolíme a přidáme karí. Do ochucené směsi vmícháme rýži a na závěr také opečené maso.