Reklama
Reklama
Drožďová polévka se zeleninou a karí
Fotogalerie:

Drožďová polévka se zeleninou a karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je opravdu výborná a krásně voní.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1 jarní cibulka i s natí
  • 2 kostky čerstvého droždí
  • 3 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 2 rajčata
  • 1–2 vejce
  • trocha hrubé mouky
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • trocha karí koření
  • trocha celerové natě

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle necháme zpěnit pokrájenou jarní cibulku. Přidáme rozdrobené droždí a necháme chvíli zrůžovět na cibulce. Pak přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a dáme povařit. Když je zelenina měkká, přidáme na chvíli pro vůni a chuť vyvařit pokrájená rajčátka.

  2. Nakonec rozšleháme v hrnku vejce, smícháme je s hrubou moukou a přes vidličku nakapeme do polévky. Chvíli zavaříme. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a karí kořením. Přidáme pokrájenou celerovou nať a odstavíme z ohně. Podáváme s celozrnným pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bavorská pečeně se zelím

Bavorská pečeně se zelím

Dělám ji podle sestřenice, která už léta žije v Německu. Pravidelně si ...
Všehochuť /04.02.14
Nealko Piňa Coláda

Nealko Piňa Coláda

Moje děti ji milují.
Iva Chudobová, Praha
Všehochuť /22.12.08
Hovězí biftečky

Hovězí biftečky

Alkohol můžeš vynechat.

Lucie Morávková, Znojmo

Všehochuť /26.06.16
Cannelloni s mletým masem

Cannelloni s mletým masem

Na plnění používám užší kávovou lžičku.Jsou opravdu skvělé.

Erika Kostková,...

Všehochuť /16.06.16
Vídeňské knedlíky

Vídeňské knedlíky

Hodí se k houbové smaženici.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Všehochuť /17.10.11
Fenyklová pizza

Fenyklová pizza

Díky nasekané nati je chuť fenyklu výrazná.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /01.02.14
 

Nejnovější

Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Můžeš je napíchnout na kousky bagetky. Helena Bláhová, Pelhřimov
Za pár korun /14.01.17
Minutkový guláš

Minutkový guláš

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit. 

Romana Skučková, Jičín

Škola vaření /13.01.17
Nutellové veverky

Nutellové veverky

Veselé postavičky zaujmou hlavně děti.

Eliška Stošková, Hodonín

Sladký život /13.01.17
Moka dortíčky

Moka dortíčky

Jaký použiješ základ krému, záleží na tobě, já dělám pudinkový. 

Eva ...

Sladký život /13.01.17
Drůbeží játra na zelenině

Drůbeží játra na zelenině

Vždy se snažím šťávu nějak vylepšit. Tahle se zeleninou se osvědčila.

Marta ...

Za pár korun /07.01.17
Plněná roláda se sýrem

Plněná roláda se sýrem

Máme ji rádi s chlebem nebo s brambory.

Helena Uhříková, Vsetín

Škola vaření /07.01.17
Kantonské kuře

Kantonské kuře

Směs kuřecího masa, rýže a zeleniny pochází z asijské kychyně.

Jana Lichá, Brno

Všehochuť /07.01.17
Játrový knedlík

Játrový knedlík

Hodí se jako pohoštění při větších sešlostech, chutná hlavně k pivu.

Ivana ...

Za pár korun /06.01.17
Srdíčková směs podle paní nadlesní

Srdíčková směs podle paní nadlesní

Je možné přidat i jiné druhy srdíček.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /06.01.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
kolace

Koláče

Koláče sladké nebo slané? Ať si vzpomenete na jakýkoliv, ve speciálním vydání časopisu Pošli recept! Koláče na něj určitě najdete osvědčený recept.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama