Reklama
Drožďová polévka se zeleninou a karí
Fotogalerie:

Drožďová polévka se zeleninou a karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je opravdu výborná a krásně voní.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1 jarní cibulka i s natí
  • 2 kostky čerstvého droždí
  • 3 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 2 rajčata
  • 1–2 vejce
  • trocha hrubé mouky
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • trocha karí koření
  • trocha celerové natě

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle necháme zpěnit pokrájenou jarní cibulku. Přidáme rozdrobené droždí a necháme chvíli zrůžovět na cibulce. Pak přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a dáme povařit. Když je zelenina měkká, přidáme na chvíli pro vůni a chuť vyvařit pokrájená rajčátka.

  2. Nakonec rozšleháme v hrnku vejce, smícháme je s hrubou moukou a přes vidličku nakapeme do polévky. Chvíli zavaříme. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a karí kořením. Přidáme pokrájenou celerovou nať a odstavíme z ohně. Podáváme s celozrnným pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Srbská omáčka

Srbská omáčka

Dělám ji často, je rychlá a výborná. Blanka Nevrlá, Mšené-lázně
Všehochuť /21.07.12
Svíčková po anglicku

Svíčková po anglicku

Podáváme s volským okem.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /30.11.14
Švédská roštěná

Švédská roštěná

Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /07.03.16
Exotické dýňové rizoto

Exotické dýňové rizoto

Neboj se při vaření používat dýni.
Květa Loukotková, Svitavy
Všehochuť /30.07.12
Tyrolské kotlety

Tyrolské kotlety

Kotlety podávané na směsi šunky, okurek a smetany.

Hana Šupková, Ostrava

Všehochuť /12.04.15
Italské těstoviny

Italské těstoviny

Těstoviny nezapomeň posypat sýrem.

Markéta Nigrínová, Hořice

Všehochuť /04.02.13
 

Nejnovější

Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...
Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
Špagety s kapary

Špagety s kapary

Výborná večeře, která je hotová za chvíli.

Eva Rychlá, Jestřebí

Vaříme express /23.04.17
Sněhové peřinky v krému

Sněhové peřinky v krému

Noky dáme na talíř s krémem a ozdobíme karamelem.

Romana Rubášová, Klatovy

...
Sladký život /23.04.17
Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Před podáváním dobře vychladíme.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Sladký život /23.04.17
Palačinky s překvapením

Palačinky s překvapením

Velmi lahodný dezert.

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /22.04.17
Piškotový nepečný dort

Piškotový nepečný dort

Tento recept je jednoduchý‚ rychlý a výsledek stojí za to.

Adriana ...

Vaříme express /22.04.17
Těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem

Lilky a cukety s oblibou používám, skvěle ladí s chutí česneku a různých bylinek.

...
Vaříme express /22.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama