Reklama
Drožďová polévka se zeleninou a karí
Fotogalerie:

Drožďová polévka se zeleninou a karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je opravdu výborná a krásně voní.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1 jarní cibulka i s natí
  • 2 kostky čerstvého droždí
  • 3 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 2 rajčata
  • 1–2 vejce
  • trocha hrubé mouky
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • trocha karí koření
  • trocha celerové natě

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle necháme zpěnit pokrájenou jarní cibulku. Přidáme rozdrobené droždí a necháme chvíli zrůžovět na cibulce. Pak přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a dáme povařit. Když je zelenina měkká, přidáme na chvíli pro vůni a chuť vyvařit pokrájená rajčátka.

  2. Nakonec rozšleháme v hrnku vejce, smícháme je s hrubou moukou a přes vidličku nakapeme do polévky. Chvíli zavaříme. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a karí kořením. Přidáme pokrájenou celerovou nať a odstavíme z ohně. Podáváme s celozrnným pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...
Všehochuť /26.04.17
Vepřová roláda po italsku

Vepřová roláda po italsku

Při každé návštěvě Itálie mě znovu a znovu zaujmou jejich jídla typicky voňavá...
Všehochuť /05.12.08
Halušky z kyšky

Halušky z kyšky

Velice jednoduché a rychlé jídlo.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /10.02.14
Babiččina čína

Babiččina čína

Tento rychlý recept stojí za vyzkoušení!
Jana Jendrzejovská, Vratimov
Všehochuť /30.07.09
Francouzské konfitované kachní stehno

Francouzské konfitované kachní stehno

V této úpravě kachna prostě nemá chybu.  Stojí za to vyzkoušet.

Ludmila ...

Všehochuť /14.12.13
Kantonské kuře

Kantonské kuře

Směs kuřecího masa, rýže a zeleniny pochází z asijské kychyně.

Jana Lichá, Brno

Všehochuť /07.01.17
 

Nejnovější

Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...
Za pár korun /27.05.17
Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani.

Květa ...

Škola vaření /27.05.17
Tvarohové poháry

Tvarohové poháry

Nepečený zákusek je velmi snadný na přípravu.

Diana Vlasáková, Příbram

Vaříme express /27.05.17
Květákový dhál

Květákový dhál

Dhál je indické jídlo z luštěnin vařené v jednom hrnci.

Klára Trcková, ...

Všehochuť /27.05.17
Ovocné muffiny z toastů

Ovocné muffiny z toastů

Když doma nemáš mouku, ale máš chuť upéct něco sladkého.

Lucie Exnerová, ...

Všehochuť /27.05.17
Jogurtová buchta s třešněmi

Jogurtová buchta s třešněmi

Snadný recept, který zvládne každý.

Kateřina Šmejkalová, Ostrava

Sladký život /27.05.17
Čokoládový sen

Čokoládový sen

Upéct tento dezert mě naučila má přítelkyně. Díky němu věřím, že láska ...

Sladký život /27.05.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Taco shells s masovou směsí

Taco shells s masovou směsí

Tyto kukuřičné placky taco mají tvar mušlí.

Kateřina Likárková, Hradec ...

Všehochuť /26.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama