Reklama
Drážďanská štóla
Fotogalerie:

Drážďanská štóla

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Ingredience

  • 125 ml mléka
  • 100 g cukru moučky
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 50 g kandovaného ovoce
  • 1 lžíce rumu
  • 100 g mandlí
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 vanilinový cukr
  • 150 g másla
  • 150 g rozinek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 50 g marcipánu
  • NA POTŘENÍ:
  • 40 g másla
  • 80 g cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nalijeme asi 50 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a mouky a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme vzejít na teplém místě. Kandované ovoce překrájíme a promícháme s rumem. Mandle překrájíme na jemné kousky.

  2. Do mísy vsypeme mouku, přidáme špetku soli, vykynutý kvásek, vejce, zbytek mléka a cukru, vanilkový cukr, máslo v pokojové teplotě, kandované ovoce, rozinky, citronovou kůru, nakrájený marcipán a mandle a vymícháme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít asi 1 hodinu na teplém místě.

  3. Nakynuté těsto znovu prohněteme, vytvoříme válec a překrojíme na tři stejné části. Na pečicí papír dáme na dno dva válce a na ně položíme třetí. Necháme znovu nakynout.

  4. Pečeme v rozehřáté troubě při 170 °C zhruba 50 minut. Teplou štólu potřeme máslem a zasypeme moučkovým cukrem. Po vychladnutí ji zabalíme do alobalu a necháme zhruba 3 dny odležet.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Exotický salát z mrkve

Exotický salát z mrkve

Dej si rychlou a zdravou svačinku.
Olga Valentová, Borotín
Všehochuť /18.11.10
Indická kuřecí stehýnka

Indická kuřecí stehýnka

Jemně pikantní jídlo si každý oblíbí!
Hana Mezerová, Třešť
Všehochuť /17.10.11
Nakládaný hermelín za jeden den

Nakládaný hermelín za jeden den

Tímto způsobem naložený hermelín je uleželý již druhý den.
Jan Horáček, Praha
...
Všehochuť /16.12.10
Těstoviny se šunkou

Těstoviny se šunkou

Jednoduché, rychlé a syté.
Všehochuť /07.05.12
Tajga s bramboráčky

Tajga s bramboráčky

Je to prostě ‚‚žrádýlko‘‘, jinak se to říct nedá.

Jana Janečková, Duchcov

Všehochuť /10.05.13
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama