Reklama
Drážďanská štóla
Fotogalerie:

Drážďanská štóla

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Ingredience

  • 125 ml mléka
  • 100 g cukru moučky
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 50 g kandovaného ovoce
  • 1 lžíce rumu
  • 100 g mandlí
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 vanilinový cukr
  • 150 g másla
  • 150 g rozinek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 50 g marcipánu
  • NA POTŘENÍ:
  • 40 g másla
  • 80 g cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nalijeme asi 50 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a mouky a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme vzejít na teplém místě. Kandované ovoce překrájíme a promícháme s rumem. Mandle překrájíme na jemné kousky.

  2. Do mísy vsypeme mouku, přidáme špetku soli, vykynutý kvásek, vejce, zbytek mléka a cukru, vanilkový cukr, máslo v pokojové teplotě, kandované ovoce, rozinky, citronovou kůru, nakrájený marcipán a mandle a vymícháme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít asi 1 hodinu na teplém místě.

  3. Nakynuté těsto znovu prohněteme, vytvoříme válec a překrojíme na tři stejné části. Na pečicí papír dáme na dno dva válce a na ně položíme třetí. Necháme znovu nakynout.

  4. Pečeme v rozehřáté troubě při 170 °C zhruba 50 minut. Teplou štólu potřeme máslem a zasypeme moučkovým cukrem. Po vychladnutí ji zabalíme do alobalu a necháme zhruba 3 dny odležet.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zázvorová kachní prsa na pórku

Zázvorová kachní prsa na pórku

Recept na přípravu pikantních kachních prsou s pórkem a mandlemi. Tereza Mrowiecová, ...
Všehochuť /19.03.12
Paella

Paella

Když nežiješ u moře, vyjde tě paella draze, ale jednou za čas to stojí za to. Je ...

Všehochuť /28.09.17
Pizza do remosky

Pizza do remosky

Je jednoduchá a velmi zdravá.

Jaroslava Tichá, Stod

Všehochuť /17.12.12
Ruský boršč

Ruský boršč

Podávaný s pečivem stačí jako hlavní chod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /03.10.13
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Halušky z kyšky

Halušky z kyšky

Velice jednoduché a rychlé jídlo.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /10.02.14
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama