Reklama
Donuty s javorovým sirupem
Fotogalerie:

Donuty s javorovým sirupem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Doma připravené chutnají božsky.

Romana Klečková, Děčín

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 sušené droždí
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce rumu
  • 50 g másla nebo hery
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • Javorová poleva:
  • 2 šálky cukru moučky
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 1/2 šálku javorového sirupu

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukry, droždí, skořici, sůl a citronovou kůru a vklepneme vejce. V  mléce rozehřejeme tuk a přilijeme ho do mísy. Podle chuti můžeme přidat i rum. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.

  2. Z těsta uděláme váleček a rozdělíme ho na 30 kousků. Z každého uděláme bochánek a rukou ho trochu zploštíme. Malým kulatým vykrajovátkem, asi o velikosti náprstku, vykrojíme uprostřed díru. Vdolečky zakryjeme utěrkou a necháme je znovu asi 10–15 minut v teple kynout. Pak je osmažíme na rozpáleném oleji a necháme okapat na ubrousku.

  3. Do misky nasypeme moučkový cukr, přimícháme další suroviny a vyšleháme. Podle potřeby můžeme polevu zahustit dalším cukrem. Potom do ní z jedné strany namáčíme donuty. Můžeme je také jen poprášit směsí moučkového a vanilkového cukru.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové misky

Sýrové misky

Zkus k večeři nebo k obědu připravit něco netradičního. Marie Vodová, ...
Všehochuť /08.12.10
Francouzské konfitované kachní stehno

Francouzské konfitované kachní stehno

V této úpravě kachna prostě nemá chybu.  Stojí za to vyzkoušet.

Ludmila ...

Všehochuť /14.12.13
Holandský prejt

Holandský prejt

Teplá večeře je hotová za pár minut.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /28.02.10
Balkánské těstoviny

Balkánské těstoviny

Těstoviny s balkánským sýrem na kari.

Tereza Procházková, Chřibská

Všehochuť /10.08.12
Oblíbené lasagne

Oblíbené lasagne

Pochoutka z těstovin, kterou doma všichni milují.

Aneta Danišová, Praha

Všehochuť /23.08.12
Kuřecí stehna po sevillsku

Kuřecí stehna po sevillsku

Dej si se mnou dobrý zdravý oběd.
Milca Vatlavicová, Velešín
Všehochuť /20.02.10
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama