Reklama
Donuty s javorovým sirupem
Fotogalerie:

Donuty s javorovým sirupem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Doma připravené chutnají božsky.

Romana Klečková, Děčín

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 sušené droždí
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce rumu
  • 50 g másla nebo hery
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • Javorová poleva:
  • 2 šálky cukru moučky
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 1/2 šálku javorového sirupu

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukry, droždí, skořici, sůl a citronovou kůru a vklepneme vejce. V  mléce rozehřejeme tuk a přilijeme ho do mísy. Podle chuti můžeme přidat i rum. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.

  2. Z těsta uděláme váleček a rozdělíme ho na 30 kousků. Z každého uděláme bochánek a rukou ho trochu zploštíme. Malým kulatým vykrajovátkem, asi o velikosti náprstku, vykrojíme uprostřed díru. Vdolečky zakryjeme utěrkou a necháme je znovu asi 10–15 minut v teple kynout. Pak je osmažíme na rozpáleném oleji a necháme okapat na ubrousku.

  3. Do misky nasypeme moučkový cukr, přimícháme další suroviny a vyšleháme. Podle potřeby můžeme polevu zahustit dalším cukrem. Potom do ní z jedné strany namáčíme donuty. Můžeme je také jen poprášit směsí moučkového a vanilkového cukru.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Arabské kuře

Arabské kuře

Tuto lahůdku jsem si velmi oblíbila. Zdena Soldánová, Třebíč
Všehochuť /30.07.10
Vepřové kostky s buráky

Vepřové kostky s buráky

Zkus čerstvou zeleninu

Podle receptu Hany Sládkové z Kroměříže

Všehochuť /20.02.19
Hruškovo-sýrový koláč

Hruškovo-sýrový koláč

Iva Albertová, Šumperk

Všehochuť /25.01.19
Toskánské kuřátko

Toskánské kuřátko

Zajímavá chuť, minimální práce s vařením – to jsou nesporné výhody tohoto jídla.
...
Všehochuť /31.10.08
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Toasty s tuňákem, fazolemi a mozzarellou

Toasty s tuňákem, fazolemi a mozzarellou

Samé zdravé věci v neobvyklé kombinaci.

Aneta Hrázdilová, Praha

Všehochuť /23.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu