Reklama
Donuty s javorovým sirupem
Fotogalerie:

Donuty s javorovým sirupem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Doma připravené chutnají božsky.

Romana Klečková, Děčín

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 sušené droždí
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce rumu
  • 50 g másla nebo hery
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • Javorová poleva:
  • 2 šálky cukru moučky
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 1/2 šálku javorového sirupu

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukry, droždí, skořici, sůl a citronovou kůru a vklepneme vejce. V  mléce rozehřejeme tuk a přilijeme ho do mísy. Podle chuti můžeme přidat i rum. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.

  2. Z těsta uděláme váleček a rozdělíme ho na 30 kousků. Z každého uděláme bochánek a rukou ho trochu zploštíme. Malým kulatým vykrajovátkem, asi o velikosti náprstku, vykrojíme uprostřed díru. Vdolečky zakryjeme utěrkou a necháme je znovu asi 10–15 minut v teple kynout. Pak je osmažíme na rozpáleném oleji a necháme okapat na ubrousku.

  3. Do misky nasypeme moučkový cukr, přimícháme další suroviny a vyšleháme. Podle potřeby můžeme polevu zahustit dalším cukrem. Potom do ní z jedné strany namáčíme donuty. Můžeme je také jen poprášit směsí moučkového a vanilkového cukru.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený hrášek

Zapečený hrášek

Bulharská specialita, která se u nás zabydlela. Klára Juránková, Vrané nad Vltavou
Všehochuť /23.05.14
Pečené tuňákové rizoto

Pečené tuňákové rizoto

Příprava je velmi jednoduchá, výsledek skvělý. Vůní mi pokaždé připomíná naši ...

Všehochuť /23.09.13
Tortilla po řecku

Tortilla po řecku

Přebytečnou vodu z okurek trochu slij.

Lucie Rychetská, Týnec nad Sázavou

Všehochuť /02.07.16
Plněné vinné listy

Plněné vinné listy

Oblíbená a tradiční pochoutka z Bulharska, odkud pocházím.
Vasil Černev, ...
Všehochuť /20.10.09
Toasty s tuňákem, fazolemi a mozzarellou

Toasty s tuňákem, fazolemi a mozzarellou

Samé zdravé věci v neobvyklé kombinaci.

Aneta Hrázdilová, Praha

Všehochuť /23.10.17
Pilaf se zelím

Pilaf se zelím

Trochu dietnější verze klasického receptu.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /26.02.14
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama