Suroviny
Postup
Do mísy dáme mouku, tuk, sůl (případně lžičku kypřícího prášku) a přiléváme teplou vodu. Vyplacujeme nelepivé těsto (ať už v ruce, nebo např. v domácí pekárně). Vypracované těsto rozdělíme na cca 10-12 kousků (podle velikosti pánve) a na pečícím papíru vyválíme tenké tortilly (aby byly kulaté, můžeme vykrajovat pokličkou ve velikosti pánve).
Tortilly opečeme na pánvy zprudka, krátce a nasucho (cca 30 sekund z každé strany). Po upečení tortilly vkládáme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdly.
Pokud tortilly zbydou, lze uchovat v mrazáku. Při ohřívání je potřeme vodou z obou stran a na malou chvilku vložíme do mikrovllnné trouby. (ještě lépe uchováváme neupečené vyválené placky proložené pečícím papírem, pak můžeme upéct čerstvé.
Tortilly se plní podle chuti. Osobně plním zeleninou (ledový salát, rajčata, okurka, rukola), restovanými kousky kuřecího masa a dresinkem (kysaná smetana, stroužek česneku, lžička plnotučné hořčice, salátové koření, sůl, pepř).
Foto: Pixabay.com