Reklama
Domácí švýcarky
Fotogalerie:

Domácí švýcarky

Věra Poklopová

Kolín
Jsou z kynutého těsta.
Věra Poklopová, Kolín

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 1/2 kostky máslo
  • 42 g droždí
  • 1 vejce
  • 500 g mouka polohrubá
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, cukru a mléka připravíme kvásek. Se 6 lžícemi rozehřátého tuku a vejcem zaděláme těsto. Zpracované vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly.
  2. Každý vyválíme na oválnou placku, pomažeme ji tukem a pocukrujeme. Nakrájíme na pruhy‚ stočíme a zmáčkneme na šneky. Omastíme je a pečeme při 175 °C. Hotové pomažeme tu-kem a přikryjeme utěrkou.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí roláda „Italia“

Kuřecí roláda „Italia“

Chci se s tebou podělit o recept na báječnou roládu. Markéta Rambousková,...
Všehochuť /23.12.11
Vynikající chilský citronový koláč

Vynikající chilský citronový koláč

Je to super kalorická bomba!
Zuzana Hodonská, Olomouc
Všehochuť /21.10.09
Řecký pekáč

Řecký pekáč

Recept je možné obměňovat s různými druhy masa, které bohatě okořeň. 

...

Všehochuť /12.09.16
Lilkové carpaccio

Lilkové carpaccio

Carpaccio ze zeleniny ti možná bude chutnat víc než z masa.

Dana Kolářová, Milevsko

Všehochuť /10.04.13
Brambory na řecký způsob

Brambory na řecký způsob

K tomu, abych si pochutnala, maso vůbec nepotřebuji. Stačí mi zelenina, kousek sýra ...
Všehochuť /04.09.13
Smetanové gnocchi

Smetanové gnocchi

Jsem začátečník, vařím jen jednoduchá jídla.

Barbora Šišková, Praha

Všehochuť /03.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu