Reklama
Domácí pěna z kuřecích jater
Fotogalerie:

Domácí pěna z kuřecích jater

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Šárky Raškové ze Sokolova

Ingredience

  • kousek másla na pánev a 3 lžíce másla do pěny
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g jater
  • trocha pepře
  • 2 bobkové listy
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce petrželky
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce nasekaných ořechů
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 bageta
  • brusinkový nebo višňový džem

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na máslo dáme zpěnit nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme omytá a nakrájená játra, pepř a bobkové listy, krátce je orestujeme, přidáme víno a drůbeží vývar a vše společně asi 15 minut povaříme.

  2. Vlijeme rum, necháme vychladnout a vyndáme bobkové listy. Přimícháme nakrájenou petrželku, paštiku rozmixujeme a se 3 lžícemi změklého másla vyšleháme.

  3. Ochutíme ji solí a podle potřeby čerstvě mletým pepřem. Pomalu vmícháme ořechy a dotuha ušlehanou šlehačku – tolik, abychom získali konzistenci pěny.

  4. Paštiku podáváme s opečenou bagetou a džemem.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené maďarské brambory

Zapečené maďarské brambory

Mám ráda jednoduchá jídla, tohle je moje oblíbené. Hana Petrová, České Budějovice
Všehochuť /09.11.16
Kološvarské zelí s kotletou

Kološvarské zelí s kotletou

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /06.10.19
Mořská směs

Mořská směs

Máslo, česnek, víno a petrželka – to je základ skvělé pochoutky z mořských ...

Všehochuť /19.04.17
Ztracená vejce

Ztracená vejce

V této speciální úpravě jsou vynikající.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /01.04.17
Křidýlka Kentucky

Křidýlka Kentucky

Není to nic zdravého, ale syn by je jedl pořád.


Zora Rambousková, Praha

Všehochuť /25.03.17
Krůtí steak s cuketovým ragú

Krůtí steak s cuketovým ragú

Jestli budeš podávat jako přílohu brambory, nebo ti bude stačit zelenina, záleží jen na...

Všehochuť /20.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama