Reklama
Domácí paštika s brusinkami
Fotogalerie:

Domácí paštika s brusinkami

Lenka Bocková

Liberec
Už nikdy nechci kupovanou paštiku. Ta domácí je jednička‚ navíc je její příprava rychlá a snadná.
Lenka Bocková, Liberec

Ingredience

  • 500 g kuřecí, kachní nebo krůtí játra
  • 20 ml olej slunečnicový
  • 1 ks cibule
  • 100 ml vývar drůbeží
  • 75 ml víno bílé
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky koření provensálské
  • 250 g máslo
  • 50 -100 g smetana ke šlehání
  • 6 lžič kompot brusinkový

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Játra očistíme od blanek a pokrájíme je na kostičky.
  2. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme játra‚ počkáme, až se zatáhnou a zbělají‚ nalijeme víno a vývar‚ lehce osolíme a opep-říme. Játra by měla být jen z poloviny ponořená v tekutině. Přidáme 1–2 lžičky provensálského koření a pod pokličkou vaříme ještě přibližně 10–15 minut.
  3. Po uvaření směs odstavíme‚ přidáme postupně 200 g másla a nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme tolik smetany‚ aby směs měla konzistenci hodně husté omáčky. Dle chuti dosolíme (můžeme lehce přesolit‚ po zchladnutí se sůl vstřebá)‚ dopepříme.
  4. Směs rozdělíme do misek‚ přidáme brusinky a zalijeme zbylým rozehřátým máslem.
  5. Dáme vychladit a pak vložíme paštiku do lednice a necháme ještě den chladit. V lednici vydrží až 5 dnů‚ můžeme ji dát i do mrazáku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalované palačinky

Obalované palačinky

Při premiéře sklidily obrovský úspěch a celá rodinka se jen oblizovala. Veronika ...
Všehochuť /02.10.11
Hovězí biftečky

Hovězí biftečky

Alkohol můžeš vynechat.

Lucie Morávková, Znojmo

Všehochuť /26.06.16
Závitky à la Hela

Závitky à la Hela

Rýžový papír a nudle koupíš v Kauflandu.
Lucie Havelková, Vápenná
Všehochuť /25.02.10
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu