Reklama
Domácí paštika s brusinkami
Fotogalerie:

Domácí paštika s brusinkami

Lenka Bocková

Liberec
Už nikdy nechci kupovanou paštiku. Ta domácí je jednička‚ navíc je její příprava rychlá a snadná.
Lenka Bocková, Liberec

Ingredience

  • 500 g kuřecí, kachní nebo krůtí játra
  • 20 ml olej slunečnicový
  • 1 ks cibule
  • 100 ml vývar drůbeží
  • 75 ml víno bílé
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky koření provensálské
  • 250 g máslo
  • 50 -100 g smetana ke šlehání
  • 6 lžič kompot brusinkový

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Játra očistíme od blanek a pokrájíme je na kostičky.
  2. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme játra‚ počkáme, až se zatáhnou a zbělají‚ nalijeme víno a vývar‚ lehce osolíme a opep-říme. Játra by měla být jen z poloviny ponořená v tekutině. Přidáme 1–2 lžičky provensálského koření a pod pokličkou vaříme ještě přibližně 10–15 minut.
  3. Po uvaření směs odstavíme‚ přidáme postupně 200 g másla a nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme tolik smetany‚ aby směs měla konzistenci hodně husté omáčky. Dle chuti dosolíme (můžeme lehce přesolit‚ po zchladnutí se sůl vstřebá)‚ dopepříme.
  4. Směs rozdělíme do misek‚ přidáme brusinky a zalijeme zbylým rozehřátým máslem.
  5. Dáme vychladit a pak vložíme paštiku do lednice a necháme ještě den chladit. V lednici vydrží až 5 dnů‚ můžeme ji dát i do mrazáku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barmské krevety

Barmské krevety

Pro milovníky exotiky a pálivého jídla. Lenka Bocková, Liberec
Všehochuť /13.05.15
Čočka po řecku

Čočka po řecku

Řekyně, od které mám tento recept, si čočku v této úpravě vaří jednou týdně. Je ...

Všehochuť /11.06.12
Orientální krůtí stehno

Orientální krůtí stehno

Recept jsem si přivezla z letní dovolené, na které nám moc chutnalo.

Lenka ...

Všehochuť /06.07.16
Minipavlovy

Minipavlovy

Dezertík, který si skvěle užiješ se sklenkou vychlazeného zeleného čaje.

...

Všehochuť /23.07.17
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Těstoviny po turecku

Těstoviny po turecku

Připravili mi je kamarádi v Turecku.

Jakub Linhart, Dobříš

Všehochuť /17.11.13
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama