Reklama
Domácí gnocchi alla siciliana
Fotogalerie:

Domácí gnocchi alla siciliana

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Gnocchi si můžeme snadno připravit doma.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1 středně velký lilek
  • cca 300 ml pasírovaná rajčata
  • černé olivy
  • 150 ml bílé víno
  • 200-250 g mozzarella
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka a petrželka
  • sůl
  • 1-2 ks menší cuketa
  • 2 stroužky česnek
  • 3 uvařené brambory
  • cca 200 g semolina (krupice)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmahneme špetku chilli, nasekaný česnek, na kostky nakrájený lilek a cukety. Zalijeme vínem a necháme vyvařit, poté přidáme pasírovaná rajčata, na kolečka nebo půlky nakrájené olivy, sůl a trochu vody. Necháme vařit na mírném plameni 10-15 minut.
  2. Mezitím rozmačkáme vidličkou brambory a smícháme se semolinou a lžičkou soli. Hněteme, dokud nezískáme pružné a nelepivé těsto. Vyválíme z něj válečky tlusté 1 cm a nakrájíme na malé špalíky. Můžeme na nich pomocí vidličky udělat vzorování, ale není nutné. V hrnci přivedeme vodu k varu a gnocchi uvaříme - jsou hotové, když vyplavou na povrch.
  3. Uvařené gnocchi scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Přidáme nasekanou petržel a natrhanou bazalku a nakonec natrhanou mozzarellu. Podáváme pokapané olivovým olejem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí na karí

Jehněčí na karí

Vladimír Bruna, Praha
Všehochuť /05.03.18
Zapečené maďarské brambory

Zapečené maďarské brambory

Mám ráda jednoduchá jídla, tohle je moje oblíbené.

Hana Petrová, České Budějovice

Všehochuť /09.11.16
Krůtí na karí s cuketou a lilkem

Krůtí na karí s cuketou a lilkem

S přítelem máme moc rádi indickou a vůbec asijskou kuchyni. Krůtí maso se ...

Všehochuť /07.09.16
Cannelloni v houbové omáčce

Cannelloni v houbové omáčce

Italské těstoviny určené k plnění jsou vždycky výzvou. V tomto případě jsou ...

Všehochuť /30.04.17
Smažená pštrosí vejce

Smažená pštrosí vejce

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem ...

Všehochuť /23.09.17
Masové kuličky se sýrovou omáčkou

Masové kuličky se sýrovou omáčkou

Můžeš je udělat i z mletého drůbežího masa, ale budou sušší.

Pavla ...

Všehochuť /24.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu