Reklama
Domácí gnocchi alla siciliana
Fotogalerie:

Domácí gnocchi alla siciliana

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Gnocchi si můžeme snadno připravit doma.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1 středně velký lilek
  • cca 300 ml pasírovaná rajčata
  • černé olivy
  • 150 ml bílé víno
  • 200-250 g mozzarella
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka a petrželka
  • sůl
  • 1-2 ks menší cuketa
  • 2 stroužky česnek
  • 3 uvařené brambory
  • cca 200 g semolina (krupice)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmahneme špetku chilli, nasekaný česnek, na kostky nakrájený lilek a cukety. Zalijeme vínem a necháme vyvařit, poté přidáme pasírovaná rajčata, na kolečka nebo půlky nakrájené olivy, sůl a trochu vody. Necháme vařit na mírném plameni 10-15 minut.
  2. Mezitím rozmačkáme vidličkou brambory a smícháme se semolinou a lžičkou soli. Hněteme, dokud nezískáme pružné a nelepivé těsto. Vyválíme z něj válečky tlusté 1 cm a nakrájíme na malé špalíky. Můžeme na nich pomocí vidličky udělat vzorování, ale není nutné. V hrnci přivedeme vodu k varu a gnocchi uvaříme - jsou hotové, když vyplavou na povrch.
  3. Uvařené gnocchi scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Přidáme nasekanou petržel a natrhanou bazalku a nakonec natrhanou mozzarellu. Podáváme pokapané olivovým olejem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexická kuřecí prsa

Mexická kuřecí prsa

Miluji ostřejší chutě a potrpím si na rychle hotová jídla. Věra ...
Všehochuť /09.04.09
Tvarohová pomazánka s japonskou makrelou

Tvarohová pomazánka s japonskou makrelou

Připravuji ji, když má přijít návštěva.
Květa Hošková, Vratimov
Všehochuť /23.01.11
Slovenské keksíky

Slovenské keksíky

S barevnými lentilkami  vypadají vesele.

Zlata Komondiová, Praha

Všehochuť /14.03.17
Kuřecí gyros s tzatziky

Kuřecí gyros s tzatziky

Oblíbená řecká klasika

Podle receptu Daniely Machové z Nového Města na Moravě

Všehochuť /25.06.18
Pilaf se zelím

Pilaf se zelím

Trochu dietnější verze klasického receptu.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /26.02.14
Tortillové košíky

Tortillové košíky

Podle receptu

Veroniky Krajánkové z Kutné Hory

Všehochuť /02.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu