Reklama
Domácí burger s arabskou vůní
Fotogalerie:

Domácí burger s arabskou vůní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V arabském stylu je krásně provoněný kořením a bylinkami.

Martina Janujová, Dolní Terlicko

Ingredience

  • 1 lžička másla
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 kg kuřecího mletého masa ze sehen
  • 1 lžíce pasty harissa
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 1 hrst koriandru
  • 3 lžíce strouhanky
  • podle chuti pepř a mořská sůl
  • Na ostrou omáčku:
  • 3 lžíce pasty harissa
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 menší cibule
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • podle potřeby sůl
  • trocha pepře
  • Na krémovou omáčku:
  • 6 lžic pasty tahini
  • šťáva z 1 menšího citronu
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • trocha soli
  • Na dokončení:
  • 10 žemlí
  • 3 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 1 římský salát
  • 3 nakládané okurky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Na lžičce másla orestujeme cibuli, přidáme česnek, nové koření, římský kmín a papriku. Cibulovou směs promícháme s mletým masem, přidáme harissu, posekané bylinky a strouhanku. Osolíme, opepříme a uložíme přibližně na dvě hodiny do chladu. 

  2. 2. Mezitím si smícháním uvedených ingrediencí připravíme obě omáčky. Do krémové omáčky přidáme trochu vody.

  3. 3. Masovou směs vyjmeme z lednice a rukama tvarujeme asi 1 cm vysoké burgery. Každý z nich opečeme z obou stran na zahřátém grilu. Žemle rozřízneme, nahřejeme a plníme masem, nakrájenou zeleninou, salátem a omáčkami. 


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové nudle s kuřecím masem a fenyklem

Rýžové nudle s kuřecím masem a fenyklem

Rýžové nudle neobsahují lepek. Helena Šustová, Olomouc
Všehochuť /30.05.16
Penne alla arrabiata

Penne alla arrabiata

Jídlo, které si zamilují hlavně ti, co mají rádi pikantní pokrmy.

Ondřej ...

Všehochuť /30.09.16
Čočkový salát s friselle

Čočkový salát s friselle

Friselle jsou věnečkovité suchary pocházející z Apulie, stačí je krátce namočit do ...

Všehochuť /28.08.13
Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Výtečné a jednoduché těstoviny pro milovníky italské kuchyně.

Pavel Kudrna, ...

Všehochuť /30.08.14
Libanonská pochoutka

Libanonská pochoutka

Pod pojmem libanonská kuchyně se mi vybaví především med, ořechy, sezam a hovězí maso....
Všehochuť /25.07.13
Pizza z toastového chleba

Pizza z toastového chleba

Ještě nikdo nepoznal, že není z těsta.
Lenka Březková, Rožmitál
Všehochuť /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu