Reklama
Dijonské kuřátko
Fotogalerie:

Dijonské kuřátko

Jan Lapeš

Kutná Hora

Výrazná chuť hořčice se skvěle doplňuje s jemným masem a zeleninou.

Jan Lapeš, Kutná Hora

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžíce dijonská hořčice
  • 1 lžíce celozrnná hořčice
  • 1/2 lžičky sezamové semínko
  • trocha soli
  • 100 g máslo
  • 1/2 lžičky grilovací koření
  • Jarní zelenina:
  • 500 g brokolice
  • 500 g mrkev
  • 2 jarní cibulky
  • 1 kedlubna
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce arašídy
  • sůl podle chuti
  • 100 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme dijonskou hořčici, celozrnnou hořčici, sezamové semínko, grilovací koření, špetku soli a vše promícháme. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a potřeme hořčičnou směsí. Naskládáme je do pekáčku, přidáme máslo a mírně podlijeme vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi hodinu a čtvrt.

  2. Brokolici rozdělíme na růžičky, oloupanou mrkev nakrájíme na kousky, kedlubnu na kostky, červenou cibuli na měsíčky a cibulku s česnekem na plátky.

  3. Do hrnce nalijeme vodu (asi 1 cm ode dna), přidáme máslo, osolíme a přivedeme k varu. Pak přidáme zeleninu, ztlumíme teplotu a pod pokličkou dusíme doměkka asi 25 minut. Poklici sundáme, přidáme arašídy a přebytečnou vodu vyvaříme. Podáváme jen se zeleninou nebo s brambory.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské nudle

Čínské nudle

Těstoviny na orientální způsob milujeme. Lenka Maryášová, Slavičín
Všehochuť /27.01.09
Tagliatelle s masovými koulemi

Tagliatelle s masovými koulemi

Vyzkoušej toto báječné italské jídlo.
Linda Kroupová, Prostějov
Všehochuť /01.09.13
Francouzské nadívané křepelky

Francouzské nadívané křepelky

S nádivkou jsou opravdovou pochoutkou, navíc zůstanou šťavnaté.

Petra Hlavičková,...

Všehochuť /28.06.15
Chinois

Chinois

Typický francouzský máslový koláč.

Lenka Rupprechtová, Sázava

Všehochuť /24.05.15
Tyrolské ragú

Tyrolské ragú

Dělám ji přesně podle receptu od kamaráda z Rhodosu. Liší se tím,
že ...

Všehochuť /03.02.16
Grónská pomazánka

Grónská pomazánka

Dělám ji ve velkém pro celou rodinu.
Jaroslava Kaplárová, Blovice
Všehochuť /17.12.10
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama