Reklama
Daňčí panenka Wellington
Fotogalerie:
 

Daňčí panenka Wellington

Veronika Čiperová
Veronika Čiperová
Týn nad Vltavou

Trocha práce vyváží dokonalý chuťový zážitek.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 300 g daňčí panenka
  • 150 - 200 g Listové těsto
  • 120 g žampióny
  • podle chuti sůl, pepř
  • 1 lžíce dijónská hořčice
  • 50 g schwarzwaldská šunka
  • trocha oleje
  • kousek máslá
  • 300 - 400 g brambory ve slupce
  • 1 menší červená cibule
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si odblaníme daňčí panenku a očistíme žampióny. Připravíme si mixér a žampióny rozsekáme. Pokud jsou velké tak je ještě nožem přepůlíme na půl. Připravíme si pánev a na kousku másla žampióny orestujeme, abychom je zbavili vody. Stačí tak 5 minutek, směs osolíme a opepříme.
  2. krok2 Maso osolíme, opepříme a pořádně koření rozetřeme. Poté na pánvi na oleji necháme zatáhnout ze všech stran. Cca 1 - 2 minuty. Odložíme stranou vychladnout.
  3. krok3 Na potravinářskou folii si připravíme lůžko ze schwarzwaldské šunky. Skládáme tak, aby se plátky mírně překrývali. Slaninu pokryjeme v tenké vrstvě směsí žampiónů. Vychladlé maso potřeme ze všech stran dijónskou hořčicí a položíme na žampióny. A můžeme vše zabalit, fólii pořádně utáhneme a balíček dáme odležet do lednice na cca 25 minut.
  4. Troubu si předehřejeme na 180 °- 190 °C. Listové těsto vyválíme do potřebné velikosti na zabalení masa. Okraje těsta potřeme žloutkem, aby nám hezky drželo a opatrně maso zabalíme do listového těsta. Zabalíme do folie a necháme ještě chvíli v lednici. Poté těsto potřeme ze všech stran žloutkem a posypeme solí. Pečeme v troubě zhruba 25 minut.
  5. krok5

    Brambory ve slupce uvaříme ve vodě. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme cibulku, orestujeme a opékáme brambory. Přidáme česnek a sůl a podáváme s opečenou daňčí panenkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

Pokud dodržíš zdlouhavý postup vaření‚ budeš odměněn lahodnou polévkou vhodnou pro...
Všehochuť /30.03.10
Polenta per tutti

Polenta per tutti

Neboli polenta pro všechny - často se servíruje na velkém talíři, ze kterého jí celá ...

Všehochuť /04.09.13
Mexické špagety

Mexické špagety

Je to sice nezvyklá, ale dobrá kombinace.
Miroslava Králová, Kopidlno
Všehochuť /25.02.10
Cannelloni se zelím

Cannelloni se zelím

Udělala jsem je v podstatě ze zbytků.

Veronika Marková, Český Těšín

Všehochuť /03.10.16
Vývar s tyrolskými knedlíčky

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.

Libuše Vichrová, Deštné

Všehochuť /06.10.13
Ryba ve strouhance se zeleninou

Ryba ve strouhance se zeleninou

Tak téhle dobrotě prostě nikdo neodolá. A navíc je to pochutnání na samých ...

Všehochuť /03.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu