Daňčí panenka Wellington
Fotogalerie:
 

Daňčí panenka Wellington

Veronika Čiperová
Veronika Čiperová
Týn nad Vltavou

Trocha práce vyváží dokonalý chuťový zážitek.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 300 g daňčí panenka
  • 150 - 200 g Listové těsto
  • 120 g žampióny
  • podle chuti sůl, pepř
  • 1 lžíce dijónská hořčice
  • 50 g schwarzwaldská šunka
  • trocha oleje
  • kousek máslá
  • 300 - 400 g brambory ve slupce
  • 1 menší červená cibule
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si odblaníme daňčí panenku a očistíme žampióny. Připravíme si mixér a žampióny rozsekáme. Pokud jsou velké tak je ještě nožem přepůlíme na půl. Připravíme si pánev a na kousku másla žampióny orestujeme, abychom je zbavili vody. Stačí tak 5 minutek, směs osolíme a opepříme.
  2. krok2 Maso osolíme, opepříme a pořádně koření rozetřeme. Poté na pánvi na oleji necháme zatáhnout ze všech stran. Cca 1 - 2 minuty. Odložíme stranou vychladnout.
  3. krok3 Na potravinářskou folii si připravíme lůžko ze schwarzwaldské šunky. Skládáme tak, aby se plátky mírně překrývali. Slaninu pokryjeme v tenké vrstvě směsí žampiónů. Vychladlé maso potřeme ze všech stran dijónskou hořčicí a položíme na žampióny. A můžeme vše zabalit, fólii pořádně utáhneme a balíček dáme odležet do lednice na cca 25 minut.
  4. Troubu si předehřejeme na 180 °- 190 °C. Listové těsto vyválíme do potřebné velikosti na zabalení masa. Okraje těsta potřeme žloutkem, aby nám hezky drželo a opatrně maso zabalíme do listového těsta. Zabalíme do folie a necháme ještě chvíli v lednici. Poté těsto potřeme ze všech stran žloutkem a posypeme solí. Pečeme v troubě zhruba 25 minut.
  5. krok5

    Brambory ve slupce uvaříme ve vodě. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme cibulku, orestujeme a opékáme brambory. Přidáme česnek a sůl a podáváme s opečenou daňčí panenkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá. Lenka ...
Všehochuť /23.06.17
Čínská miska

Čínská miska

Barbora Syrová, Jeneč
Všehochuť /23.11.18
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Kebaby s mátovou omáčkou

Kebaby s mátovou omáčkou

Na receptu už nic neměním, všichni přátelé se na ně těší.

Diana ...

Všehochuť /22.07.16
Křupavé masové závitky

Křupavé masové závitky

Květa Moravcová, Praha

Všehochuť /06.01.18
Vepřové kotlety z jižního Slovenska

Vepřové kotlety z jižního Slovenska

Tento recept se spíše řadí k Maďarsku a Srbsku. Já jsem ho ochutnala na jižním ...

Všehochuť /30.04.12
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama