Reklama
Reklama
Daňčí panenka Wellington
Fotogalerie:
 

Daňčí panenka Wellington

Veronika Čiperová
Veronika Čiperová
Týn nad Vltavou

Trocha práce vyváží dokonalý chuťový zážitek.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 300 g daňčí panenka
  • 150 - 200 g Listové těsto
  • 120 g žampióny
  • podle chuti sůl, pepř
  • 1 lžíce dijónská hořčice
  • 50 g schwarzwaldská šunka
  • trocha oleje
  • kousek máslá
  • 300 - 400 g brambory ve slupce
  • 1 menší červená cibule
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si odblaníme daňčí panenku a očistíme žampióny. Připravíme si mixér a žampióny rozsekáme. Pokud jsou velké tak je ještě nožem přepůlíme na půl. Připravíme si pánev a na kousku másla žampióny orestujeme, abychom je zbavili vody. Stačí tak 5 minutek, směs osolíme a opepříme.
  2. krok2 Maso osolíme, opepříme a pořádně koření rozetřeme. Poté na pánvi na oleji necháme zatáhnout ze všech stran. Cca 1 - 2 minuty. Odložíme stranou vychladnout.
  3. krok3 Na potravinářskou folii si připravíme lůžko ze schwarzwaldské šunky. Skládáme tak, aby se plátky mírně překrývali. Slaninu pokryjeme v tenké vrstvě směsí žampiónů. Vychladlé maso potřeme ze všech stran dijónskou hořčicí a položíme na žampióny. A můžeme vše zabalit, fólii pořádně utáhneme a balíček dáme odležet do lednice na cca 25 minut.
  4. Troubu si předehřejeme na 180 °- 190 °C. Listové těsto vyválíme do potřebné velikosti na zabalení masa. Okraje těsta potřeme žloutkem, aby nám hezky drželo a opatrně maso zabalíme do listového těsta. Zabalíme do folie a necháme ještě chvíli v lednici. Poté těsto potřeme ze všech stran žloutkem a posypeme solí. Pečeme v troubě zhruba 25 minut.
  5. krok5

    Brambory ve slupce uvaříme ve vodě. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme cibulku, orestujeme a opékáme brambory. Přidáme česnek a sůl a podáváme s opečenou daňčí panenkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boršč

Boršč

Boršč jsem zkusila v jídelně v práci a vždy mi chutnal. Jeho vaření ...
Všehochuť /25.09.16
Balkánská plněná pita

Balkánská plněná pita

Čerstvé bylinky dodají správné aroma.

David Šebek, Příbram

Všehochuť /03.11.16
Kantonské kuře

Kantonské kuře

Směs kuřecího masa, rýže a zeleniny pochází z asijské kychyně.

Jana Lichá, Brno

Všehochuť /07.01.17
Domácí pěna z kuřecích jater

Domácí pěna z kuřecích jater

Podle receptu

Šárky Raškové ze Sokolova

Všehochuť /26.05.18
Toskánské kuřátko

Toskánské kuřátko

Zajímavá chuť, minimální práce s vařením – to jsou nesporné výhody tohoto jídla.
...
Všehochuť /31.10.08
Thajská rýže

Thajská rýže

Rýže připravená tak trochu po orientálním způsobu je vítaná změna. Všem mým ...
Všehochuť /07.11.08
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama