Reklama
Cukety na řecký způsob
Fotogalerie:

Cukety na řecký způsob

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ještě teď na podzim máme plný sklep cuket z letní sklizně. S kamarádkami si vyměňujeme recepty, snad se nám podaří je spotřebovat.
Simona Brožová, Praha

Ingredience

  • rajčata
  • 2 stroužky česnek
  • paprika
  • 150 g niva
  • sýr
  • 1 cibule
  • 250 g maso vepřové mleté
  • 2 cuketa

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Jednotlivé plátky posolíme, aby se cuketa takzvaně vypotila. Poté kolečka potřeme troškou prolisovaného česneku. Na lžíci oleje osmahneme mleté maso. Pečlivě mícháme a pak přidáme koření na mleté maso nebo podle chuti.
  2. krok2
    Do zapékací mísy klademe na dno cukety, na ně mleté maso. Na maso rozložíme plátky rajčat, nakrájenou papriku a posypeme nahrubo nastrouhanou nivou. Završíme opět cuketou a pokračujeme dokola, dokud stačí suroviny. Pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut. Těsně před dopečením poklademe horní vrstvu cukety plátky eidamu. Necháme rozpéct.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hruškovo-sýrový koláč

Hruškovo-sýrový koláč

Iva Albertová, Šumperk
Všehochuť /25.01.19
Kuře na šalvěji pečené v mléce

Kuře na šalvěji pečené v mléce

Netradiční

Podle receptu Kateřiny Struhařové z Písku

Všehochuť /13.08.18
Koláč s pórkem a houbami

Koláč s pórkem a houbami

Upečeno podle receptu

Silvy Kramlové z Benešova

Všehochuť /04.01.18
Toskánský salát s kapary

Toskánský salát s kapary

Podle receptu

Ivy Gaťkové z Mělníka

Všehochuť /21.06.19
Berlínská játra

Berlínská játra

Přelévej šťávou a podávej s rýží.

Jana Gavková, Ústí nad Labem

Všehochuť /01.06.16
Plněné měšce z rýžového papíru

Plněné měšce z rýžového papíru

Na první pohled možná působí měšce trochu složitě, ale jsou připravené během ...
Všehochuť /19.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu