Reklama
Reklama
Cuketové tortilly
Fotogalerie:

Cuketové tortilly

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dana Cvrčková, Hodonín

Ingredience

  • 1 žlutá cuketa (800 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 křepelčí vejce
  • olivový olej
  • 3 velké žampiony
  • 1 velké kuřecí prso
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce karí koření
  • 1/4 hrnku vody
  • 200 ml bílého jogurtu
  • pár listů salátu
  • 4 rajčata
  • 1 lžíce piniových oříšků

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme, vložíme do mísy a osolíme (díky soli se zbavíme přebytečné vody). Nastrouhanou cuketu vsypeme do cedníku, přebytek vody vymačkáme a dáme zpět do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, pepř a řádně promícháme. Ze směsi následně tvarujeme tenoučké placky na plechu, který jsme vystlali pečicím papírem. Dáme péct do trouby, kterou máme vyhřátou na 180 °C, do zezlátnutí placek.

  2. Na oleji orestujeme žampiony pokrájené na plátky. Po chvilce přidáme maso nakrájené na kostky. Zprudka restujeme asi 3 minuty. Přilijeme vodu, ochutíme solí, pepřem a karí. Pozvolna vaříme asi 15 minut. Když se voda zredukuje, pánev odstavíme. Do kuřecí směsi přidáme bílý jogurt, pokrájený salát a rajčata na kostičky. Směs řádně promícháme a servírujeme na upečené placky. Nakonec posypeme opraženými oříšky.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Orientální špagety s robi masem

Orientální špagety s robi masem

Robi maso je výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Lucie Blahová, Slavičín
Všehochuť /05.02.16
Rybí salát v jogurtu a majolce

Rybí salát v jogurtu a majolce

Pikantní salát se hodí jako pohoštění pro návštěvu. Je vynikající i jako svačinka ...
Všehochuť /12.08.11
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Pravý řecký salát

Pravý řecký salát

Zavzpomínej si na dovolenou.
Lucie Bělská, Brno
Všehochuť /20.12.11
Kurkumové karé

Kurkumové karé

Kurkuma má nádhernou barvu.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.02.12
Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Sezona dýní je konečně tady.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /01.12.14
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama