Reklama
Reklama
Cuketové tortilly
Fotogalerie:

Cuketové tortilly

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dana Cvrčková, Hodonín

Ingredience

  • 1 žlutá cuketa (800 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 křepelčí vejce
  • olivový olej
  • 3 velké žampiony
  • 1 velké kuřecí prso
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce karí koření
  • 1/4 hrnku vody
  • 200 ml bílého jogurtu
  • pár listů salátu
  • 4 rajčata
  • 1 lžíce piniových oříšků

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme, vložíme do mísy a osolíme (díky soli se zbavíme přebytečné vody). Nastrouhanou cuketu vsypeme do cedníku, přebytek vody vymačkáme a dáme zpět do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, pepř a řádně promícháme. Ze směsi následně tvarujeme tenoučké placky na plechu, který jsme vystlali pečicím papírem. Dáme péct do trouby, kterou máme vyhřátou na 180 °C, do zezlátnutí placek.

  2. Na oleji orestujeme žampiony pokrájené na plátky. Po chvilce přidáme maso nakrájené na kostky. Zprudka restujeme asi 3 minuty. Přilijeme vodu, ochutíme solí, pepřem a karí. Pozvolna vaříme asi 15 minut. Když se voda zredukuje, pánev odstavíme. Do kuřecí směsi přidáme bílý jogurt, pokrájený salát a rajčata na kostičky. Směs řádně promícháme a servírujeme na upečené placky. Nakonec posypeme opraženými oříšky.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexické plněné papriky

Mexické plněné papriky

Opravdu velká dobrota! Koriandr a limeta dodají nenapodobitelnou chuť. Dana Rokytová,...
Všehochuť /27.06.16
Králík po ekvádorsku

Králík po ekvádorsku

Zajímavý způsob úpravy.
Jana Paredesová, Praha
Všehochuť /28.08.13
Hovězí po mexicku

Hovězí po mexicku

Podávám je s rýží, ale hodí se i pečivo.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.09.13
Torta salata

Torta salata

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /10.01.18
Anglický roastbeef

Anglický roastbeef

Neznám nikoho, kdo by si nedal.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /20.05.14
Brambory po italsku

Brambory po italsku

U nás oblíbené jídlo. Podávej s okurkou.
Barbora Gavláková, Havířov
Všehochuť /04.08.11
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama