Reklama
Reklama
Čokoládový věnec
Fotogalerie:

Čokoládový věnec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Ingredience

  • KORPUS:
  • 6 vajec
  • špetka soli
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • na vysypání formy tuk a mouka
  • NÁPLŇ:
  • 300  ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink
  • 200 g másla
  • DOHOTOVENÍ:
  • 2 čokolády Ledové kaštany
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 granátové jablko
  • 1 bílá potahovací hmota

Doba přípravy

Počet porcí

12 kousků

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem si připravíme šlehačku s Ledovými kaštany.

  2. Do smetany nalámeme čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pak dáme vychladnout a přes noc uložíme do lednice.

  3. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme mouku, kakao a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.

  4. krok4

    Formu na věnec vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Pečeme při 200 °C 10–15  minut. Korpus necháme zcela vychladnout.

  5. krok5

    V mléce rozmícháme cukr a připravíme hustý vanilkový pudink. Ten necháme vychladnout, pak do něj zašleháme máslo pokojové teploty. Upečený korpus prořízneme, spodní část namažeme vanilkovým krémem a přiklopíme vrchním dílem.

  6. Čokoládovou smetanu ušleháme a šlehačkou potřeme celý věnec. Nakonec ho ozdobíme jadérky granátového jablka a vánočními motivy vykrájenými z bílé potahovací hmoty.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské lasagne

Italské lasagne

Středomořská kuchyně je moje oblíbená. Milena Turková, Náchod
Všehochuť /14.11.13
Balkánské čevabčiči

Balkánské čevabčiči

Iva Císařová, Hradec Králové

Všehochuť /28.07.18
Provensálské hovězí

Provensálské hovězí

Přenes se do slunné Francie.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /10.01.13
Ljutenica – paprikový perkelt

Ljutenica – paprikový perkelt

Obsahuje samé dobré věci a je krásně barevný.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /27.09.13
Čínská čajová vejce

Čínská čajová vejce

Ponořená do nálevu vydrží v lednici pár dnů.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /10.04.16
Pizza do remosky

Pizza do remosky

Je jednoduchá a velmi zdravá.

Jaroslava Tichá, Stod

Všehochuť /17.12.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama