Reklama
Reklama
Čokoládový věnec
Fotogalerie:

Čokoládový věnec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Ingredience

  • KORPUS:
  • 6 vajec
  • špetka soli
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • na vysypání formy tuk a mouka
  • NÁPLŇ:
  • 300  ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink
  • 200 g másla
  • DOHOTOVENÍ:
  • 2 čokolády Ledové kaštany
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 granátové jablko
  • 1 bílá potahovací hmota

Doba přípravy

Počet porcí

12 kousků

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem si připravíme šlehačku s Ledovými kaštany.

  2. Do smetany nalámeme čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pak dáme vychladnout a přes noc uložíme do lednice.

  3. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme mouku, kakao a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.

  4. krok4

    Formu na věnec vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Pečeme při 200 °C 10–15  minut. Korpus necháme zcela vychladnout.

  5. krok5

    V mléce rozmícháme cukr a připravíme hustý vanilkový pudink. Ten necháme vychladnout, pak do něj zašleháme máslo pokojové teploty. Upečený korpus prořízneme, spodní část namažeme vanilkovým krémem a přiklopíme vrchním dílem.

  6. Čokoládovou smetanu ušleháme a šlehačkou potřeme celý věnec. Nakonec ho ozdobíme jadérky granátového jablka a vánočními motivy vykrájenými z bílé potahovací hmoty.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře. Alena...
Všehochuť /18.10.16
Hovězí guláš

Hovězí guláš

Pokud maso dusíš dlouho, dej do hrnce špetku sody, maso pak rychleji změkne.
Radka ...
Všehochuť /30.08.11
Tagliatelle con cozze

Tagliatelle con cozze

Čerstvé těstoviny a slávky - můžeme použít i zmražené a vyloupané.

Kateřina ...

Všehochuť /15.08.13
Sushi

Sushi

Vypadá to složitě, ale je to vlastně jednoduché.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /06.10.13
Pařížské kostky

Pařížské kostky

Miluje je zejména mužská část rodiny.
Lenka Maryášová, Slavičín
Všehochuť /23.01.11
Mletý biftek s karamelizovanou cibulí

Mletý biftek s karamelizovanou cibulí

XXL biftek z mletého hovězího masa podávaný se sázeným vejcem, orestovanou ...

Všehochuť /11.11.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama