Reklama
Čočka po orientálsku
Fotogalerie:

Čočka po orientálsku

Jitka Beranová

Liberec
Dostane ‚‚šmrnc‘‘, když ji omastíš smaženou cibulkou.
Jitka Beranová, Liberec

Ingredience

  • 250 g čočka
  • 1 menší protlak rajčatový
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • 1 lžička cukr pískový
  • 1 lžička ocet
  • 1 lžička kari

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku velkozrnnou přebereme a alespoň na dvě hodiny namočíme do studené vody. V té samé vodě ji uvaříme.
  2. Když je čočka měkká, prolisujeme do ní česnek a přidáme rajský protlak. Promícháme a nakonec dochutíme solí, cukrem, karí kořením a octem.
  3. Podáváme s uzeným masem nebo párkem, volským okem a kyselou okurkou.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské zeleninové závitky

Čínské zeleninové závitky

Jsou vynikající také jako neobvyklá příloha ke grilovanému masu. Alice Krupková, ...
Všehochuť /09.10.13
Minipizza pro zamilované

Minipizza pro zamilované

Láska prochází žaludkem, a protože nejsem velká kuchařka, upeču svému miláčkovi...
Všehochuť /12.02.13
Kaštanová polévka

Kaštanová polévka

Polévka z kaštanů s příchutí zázvoru.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Všehochuť /26.03.10
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Nudličky à la čína

Nudličky à la čína

Čína je nenáročné jídlo na přípravu a hlavně mnoha lidem chutná.

Renata ...

Všehochuť /21.07.16
Francouzské madlenky

Francouzské madlenky

Ke kávě neznám nic lepšího.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Všehochuť /27.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu