Reklama
Reklama
Čočka po baskicku
Fotogalerie:

Čočka po baskicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus přidat saturejku

Podle receptu Valérie Pánkové z Prahy

Ingredience

  • 1 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 250 g předvařené čočky
  • 1 velká mrkev
  • 3 paprik
  • 1 pikantní klobása
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 1 lžíce mleté papriky
  • trocha majoránky, pepře kmínu
  • sůl
  • 2 brambory
  • 2 vejce natvrdo nebo slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle orestujeme cibuli s česnekem, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu (kromě brambor), nakrájenou klobásu, protlak, koření a sůl a pomalu vaříme asi 15 minut. Pak zeleninu v polévce rozmixujeme a dáme znovu vařit. Vhodíme nakrájené brambory, dochutíme a ještě povaříme doměkka.

  2. Polévku podáváme v chlebu nebo s topinkami a zdobíme nakrájeným vejcem, případně orestovanou slaninou.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Scones se švestkovými povidly

Scones se švestkovými povidly

Výborné anglické bochánky k čaji. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Všehochuť /09.04.12
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

Obměna klasického řeckého jídla – lehčí varianta bez masa a bešamelu.
Jiřina ...
Všehochuť /16.06.12
Argentinská křidélka

Argentinská křidélka

Zkus je také, jsou vynikající.

Ladislava Smetanová, Praha

Všehochuť /21.09.13
Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou

Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou

Delikatesa, která se hodí nejen na sváteční příležitosti.

Anna Herzová, ...

Všehochuť /30.04.17
Francouzský koláč s pórkem

Francouzský koláč s pórkem

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /28.02.17
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama