Reklama
Reklama
Čočka po baskicku
Fotogalerie:

Čočka po baskicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus přidat saturejku

Podle receptu Valérie Pánkové z Prahy

Ingredience

  • 1 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 250 g předvařené čočky
  • 1 velká mrkev
  • 3 paprik
  • 1 pikantní klobása
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 1 lžíce mleté papriky
  • trocha majoránky, pepře kmínu
  • sůl
  • 2 brambory
  • 2 vejce natvrdo nebo slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle orestujeme cibuli s česnekem, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu (kromě brambor), nakrájenou klobásu, protlak, koření a sůl a pomalu vaříme asi 15 minut. Pak zeleninu v polévce rozmixujeme a dáme znovu vařit. Vhodíme nakrájené brambory, dochutíme a ještě povaříme doměkka.

  2. Polévku podáváme v chlebu nebo s topinkami a zdobíme nakrájeným vejcem, případně orestovanou slaninou.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzská se žampiony

Francouzská se žampiony

Nech se inspirovat a připrav si lehkou polévku plnou vůní a jemné chuti zeleniny. Klára ...
Všehochuť /31.10.12
Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Tyhle košíčky jsou tak dobré, že dělat je jen na Velikonoce by byla věčná škoda.

...
Všehochuť /30.03.17
Exotický mls

Exotický mls

Recept jsem si přivezla z dovolené v Thajsku a hned si ho oblíbila.

Iva ...

Všehochuť /22.07.17
Rýžovo-zeleninový salát

Rýžovo-zeleninový salát

Stejně dobrý je z těstovinové rýže.

Vlasta Kudelová, Praha

Všehochuť /25.08.17
Zeleninová směs po sicilsku

Zeleninová směs po sicilsku

Na Sicílii se podává spíše jako předkrm, ale pro nás se hodí spíše jako lehká ...

Všehochuť /01.11.15
Voňavé kotletky

Voňavé kotletky

Radek Světinský, Most

Všehochuť /01.07.18
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama