Reklama
Citronový losos s indiánskou rýží
Fotogalerie:

Citronový losos s indiánskou rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Divoká rýže je původním pokrmem indiánů.

Jana Fulínová, Kroměříž

Ingredience

  • 600 g lososa
  • z 1/2 citronu šťáva
  • trocha soli a pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • 200 g indiánské rýže
  • 200 g naklíčené cizrny
  • 100 g naklížených mungo fazolí
  • pár snítek hladkolisté petrželky
  • 1 citron na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

270 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Lososa omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji rybu zprudka opečeme z obou stran, vložíme do pekáčku, posypeme tymiánem a pečeme 15 minut.

  2. 2. Zatím si uvaříme podle návodu divokou rýži.

  3. 3. Lososa a rýži podáváme s naklíčenou cizrnou a fazolkami mungo, posypeme hladkolistou petrželkou a ozdobíme plátky citronu.


Tip redakce

Divoká rýže se vaří stejně jako ostatní druhy, proto se často přomíchává ke klasické bílé rýži.

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový chléb

Ořechový chléb

Zkus také s para ořechy Podle receptu Žofie Hovorkové z Velkého ...
Všehochuť /29.01.19
Francouzské crème brulée

Francouzské crème brulée

Název se správně čte ‚‚krém brilé‘‘ a je to neodolatelná pochoutka.
Mirka ...
Všehochuť /27.01.13
Mrkvový dort z Francie

Mrkvový dort z Francie

Zkuste vynikající mrkvový dort, po kterém se jen zapráší.

Jitka Vyskočilová, ...

Všehochuť /18.04.12
Mravenci na stromě

Mravenci na stromě

Taštičky mají původ v čínské kuchyni.

Hana Šťastná, Praha

Všehochuť /06.02.16
Řepná polévka

Řepná polévka

Tato polévka je levná a moc dobrá.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /05.08.11
Italský chléb focaccia

Italský chléb focaccia

Výborné italské domácí pečivo.

Jana Vágnerová, Krásensko

Všehochuť /23.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu