Reklama
Citronové tiramisu
Fotogalerie:

Citronové tiramisu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Úžasná variace skvělé klasiky.

Eliška Kajetánová, Plzeň

Ingredience

  • 50 ml vody
  • 1 lžíce cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 ml bílého dezertního vína
  • 3 lžičky rozpustné kávy
  • Na krém:
  • 2 žloutky
  • 150 g cukru moučky
  • 250 g mascarpone
  • 1 balíček tvarohu
  • 2 vanilkové cukry
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 g cukrářských piškotů
  • Na ozdobu:
  • kandovaný citron (nebo můžeme čerstvé plátky citronu povařit v trošce vody s cukrem)
  • trocha čokoláty
  • 1 balení ledových kaštanů

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Vodu svaříme s cukrem a citronovou šťávou na sirup, přidáme víno, zamícháme a odstavíme. Do teplého sirupu vmícháme kávu a necháme zchladnout. Žloutky šleháme s cukrem ve vodní lázni, mascarpone smícháme s tvarohem, vanilkou a smetanou a pomalu vmícháme teplou žloutkovou hmotu.

  2. 2. Piškoty namočíme do kávového sirupu a naskládáme vedle sebe do misky. Potřeme částí krému a takto vytvoříme alespoň 2 vrstvy. Povrch potřeme krémem, poklademe kousky citronu i ledových kaštanů a posypeme hoblinkami čokolády. Dezert necháme dobře vychladit – alespoň hodinu.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata plněná makarony

Rajčata plněná makarony

Pohoštění, které je rychlé a hlavně chutná. Dominika Smutná, Uherský Brod
Všehochuť /15.06.16
Srbská žebírka

Srbská žebírka

Podáváme je teplá s chlebem.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.08.16
Kuřecí plátek na zázvoru

Kuřecí plátek na zázvoru

V této úpravě jsou jinak suchá kuřecí prsíčka příjemně šťavnatá.

Hana ...

Všehochuť /17.09.13
Donuty s javorovým sirupem

Donuty s javorovým sirupem

Doma připravené chutnají božsky.

Romana Klečková, Děčín

Všehochuť /09.08.17
Eintopf

Eintopf

Klasické německé jídlo z jednoho hrnce.
Katka Kopková, Praha
Všehochuť /27.05.10
Nealko Mojito

Nealko Mojito

Je skvělé i bez rumu!
Simona Uzlová, Praha
Všehochuť /22.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu