Reklama
Čínský zázvorový čaj
Fotogalerie:

Čínský zázvorový čaj

Vlastimila Kušková

Žebrák
Virózám vzdoruji jen díky zázračné síle zázvoru.
Vlastimila Kušková, Žebrák

Ingredience

  • kousek zázvor
  • 1 lžíce med
  • z 1/2 citronu citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Do čtvrtlitrového hrnečku dáme lžičku velmi jemně pokrájeného nebo nastrouhaného zázvoru a zalijeme ho vařící vodou.
  2. Necháme asi 10 minut louhovat. Pak čaj scedíme a když trochu zchládne, přidáme lžíci medu a citronovou šťávu.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky po indicku

Kuřecí kousky po indicku

Místo zakysané smetany můžeme použít i smetanu ke šlehání. Zdenka Polanská, Vsetín ...
Všehochuť /11.01.13
Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Tyhle košíčky jsou tak dobré, že dělat je jen na Velikonoce by byla věčná škoda.

...
Všehochuť /30.03.17
Nachos zapečené s mletým masem

Nachos zapečené s mletým masem

Recept donesl bratr z mexické restaurace, je to dobrota.

Alena Lánská, Strakonice

Všehochuť /18.04.17
Španělská rajčatová polévka

Španělská rajčatová polévka

Je trochu jiná, než na jakou jsme zvyklí u nás, ale také moc dobrá.

Alena Koutná, ...

Všehochuť /12.09.16
Vepřová pečínka na medu

Vepřová pečínka na medu

Podle Ivety Nové z Kroměříže

Všehochuť /09.01.18
Jehněčí souvlaki

Jehněčí souvlaki

Je škoda, že jehněčí maso je na našich stolech jen zřídkakdy.

Veronika ...

Všehochuť /10.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu