Ingredience
- 600 g kuřecí prsa
- špetka koriandr
- špetka sůl
- 2 lžíce škrob
- 1/2 citrón
- 100 ml omáčka sojová
- 1 paprika červená
- 150 g mrkev
- 200 g pórek
- 20 ml olej rostlinný
- 250 g nudle rýžové
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Vložíme je do mísy, přisypeme k nim koriandr, sůl, škrob, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a polovinu sójové omáčky. Všechno důkladně promícháme a necháme alespoň dvě hodiny v lednici marinovat.
-
Mezitím nakrájíme na tenké proužky omytou červenou papriku, mrkev a pórek.
-
Rozehřejeme teflonovou pánev, dáme na ni olej, přidáme kuřecí maso a orestujeme je ze všech stran. Asi po pěti minutách přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a zbylou sójovou omáčku. Dusíme asi 10 minut, pak případně ještě dosolíme a dochutíme koriandrem.
-
Rýžové nudle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je přibližně 8 minut (do změknutí).
TIP: Pokud dáváš přednost pikantní příchuti, přidej k zelenině chilli papričku nebo na závěr mleté chilli. Na talíři rýžové nudle ozdob čerstvou jarní cibulkou nebo pažitkou. Kuřecí prsa můžeš nahradit krůtími.