Reklama
Čínské kuře na koriandru
Fotogalerie:

Čínské kuře na koriandru

Ondřej Kubový

Praha
Čína nám všem hodně chutná, rád zkouším stále nové varianty. Tahle s rýžovými nudlemi je zase trochu jiná než s rýží, ale stejně dobrá.
Ondřej Kubový, Praha

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • špetka koriandr
  • špetka sůl
  • 2 lžíce škrob
  • 1/2 citrón
  • 100 ml omáčka sojová
  • 1 paprika červená
  • 150 g mrkev
  • 200 g pórek
  • 20 ml olej rostlinný
  • 250 g nudle rýžové

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Vložíme je do mísy, přisypeme k nim koriandr, sůl, škrob, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a polovinu sójové omáčky. Všechno důkladně promícháme a necháme alespoň dvě hodiny v lednici marinovat.
  2. krok2 Mezitím nakrájíme na tenké proužky omytou červenou papriku, mrkev a pórek.
  3. krok3 Rozehřejeme teflonovou pánev, dáme na ni olej, přidáme kuřecí maso a orestujeme je ze všech stran. Asi po pěti minutách přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a zbylou sójovou omáčku. Dusíme asi 10 minut, pak případně ještě dosolíme a dochutíme koriandrem.
  4. Rýžové nudle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je přibližně 8 minut (do změknutí).

    TIP: Pokud dáváš přednost pikantní příchuti, přidej k zelenině chilli papričku nebo na závěr mleté chilli. Na talíři rýžové nudle ozdob čerstvou jarní cibulkou nebo pažitkou. Kuřecí prsa můžeš nahradit krůtími.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Thajská rýže

Thajská rýže

Rýže připravená tak trochu po orientálním způsobu je vítaná změna. Všem mým ...
Všehochuť /07.11.08
Italské kuře nadivoko

Italské kuře nadivoko

Rozmarýn nikdy nezklame.

Marie Schönová, Praha

Všehochuť /15.11.12
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Kebab s koriandrem

Kebab s koriandrem

Neobvyklá chuť a vůně má původ v koření.

Gabriela Malá, Jílové 

Všehochuť /16.06.16
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Vánočka s uzeným

Vánočka s uzeným

Potěší každého‚ kdo má ‚‚masový zub‘‘.
Barbora Vávrová, Břestek
Všehochuť /12.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu