Reklama
Reklama
Čínská placka
Fotogalerie:

Čínská placka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Placku podáváme ještě horkou.

Markéta Brabencová, Kroměříž

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 250 ml horká voda
  • trocha soli a pepře
  • 100 g škvarky
  • 2 cibule
  • trocha oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z hladké mouky a horké vody nejprve vařečkou a potom rukama na vále vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na 4 díly a postupně vyválíme placky.

  2. Každou placku potřeme olejem, posypeme pepřem, solí, nadrobno nakrájenou cibulí a škvarky.

  3. Zarolujeme ji jako palačinku, kterou  svineme jako šneka, a pak ji ještě opatrně rozválíme na placku asi 2–3 cm vysokou. Pečeme ji na malém množství oleje a na mírném plameni, nejprve pod pokličkou, aby se propekla, později bez pokličky dozlatova. Musí být uvnitř vláčná, na povrchu křupavá.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné vinné listy

Plněné vinné listy

Podáváme s brambory nebo s chlebem. Václav Rybář, Chomutov
Všehochuť /14.11.11
Rumunský boršč

Rumunský boršč

Mám rád maso a dávám přednost i masovým polévkám. Tahle je sice trochu ...
Všehochuť /30.03.10
Vepřové kostky „Pfefferico“

Vepřové kostky „Pfefferico“

Pikantní a lahodné.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.03.12
Harula aneb bramborová bába

Harula aneb bramborová bába

Dá se péct v remosce, na plechu nebo smažit na pánvi nasucho či na oleji jako ...

Všehochuť /21.02.18
Tagliatelle s masovými koulemi

Tagliatelle s masovými koulemi

Vyzkoušej toto báječné italské jídlo.
Linda Kroupová, Prostějov
Všehochuť /01.09.13
Rychlá chalva

Rychlá chalva

Moje oblíbená orientální cukrovinka.

Tereza Holečková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /31.10.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama