Reklama
Reklama
Čína pro lenochy
Fotogalerie:

Čína pro lenochy

Lenka Němcová

Příkazy
Tohle jednoduché jídlo vařím často a ráda.
Lenka Němcová, Příkazy

Ingredience

  • 1 kg maso hovězí
  • 4–5 lžic omáčka sojová
  • 1 cibule
  • 1 sklenice moravanka
  • 2 lžíce olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso (může být i vepřové nebo kuřecí) nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku. Necháme přes noc marinovat.
  2. Nakrájíme cibuli a krátce osmahneme na pánvi. Přidáme maso a dusíme doměkka. Nakonec přidáme scezenou zeleninovou směs Moravanka a ještě prohřejeme.
  3. Čínu podáváme s rýží.

    TIP: Do směsi můžeme přidat i pokrájené žampiony.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské smacker nudle

Italské smacker nudle

Červená řepa dodá barvu i správnou chuť. Gabriela Benedová, Hořovice
Všehochuť /09.10.13
Tapenáda z černých oliv

Tapenáda z černých oliv

Česneku můžeš dát i víc, záleží na chuti.

Vlasta Drhelová, Chrudim

Všehochuť /11.08.17
Bezmasé jarní závitky

Bezmasé jarní závitky

Zkus si připravit čínskou specialitu.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.12
Francouzský koláč s cibulí

Francouzský koláč s cibulí

Jsem invalidní, cestovat nemůžu, tak aspoň zkouším zahraniční recepty.
Radana ...
Všehochuť /21.04.13
Rychlá chalva

Rychlá chalva

Moje oblíbená orientální cukrovinka.

Tereza Holečková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /31.10.16
Tříbarevné tiramisu

Tříbarevné tiramisu

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Všehochuť /26.10.18
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama