Čína pro lenochy
Fotogalerie:

Čína pro lenochy

Lenka Němcová

Příkazy
Tohle jednoduché jídlo vařím často a ráda.
Lenka Němcová, Příkazy

Ingredience

  • 1 kg maso hovězí
  • 4–5 lžic omáčka sojová
  • 1 cibule
  • 1 sklenice moravanka
  • 2 lžíce olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso (může být i vepřové nebo kuřecí) nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku. Necháme přes noc marinovat.
  2. Nakrájíme cibuli a krátce osmahneme na pánvi. Přidáme maso a dusíme doměkka. Nakonec přidáme scezenou zeleninovou směs Moravanka a ještě prohřejeme.
  3. Čínu podáváme s rýží.

    TIP: Do směsi můžeme přidat i pokrájené žampiony.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexický guláš

Mexický guláš

Podáváme s rýží nebo s tortillou. Libor Tichý, Hlinsko
Všehochuť /28.10.17
Slaný dýňový koláč s parmazánem

Slaný dýňový koláč s parmazánem

Výborný se sklenkou suchého bílého vína.

Jana Malá, Pelhřimov

Všehochuť /19.11.14
Hovězí po mexicku

Hovězí po mexicku

Podávám je s rýží, ale hodí se i pečivo.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.09.13
Grónská pomazánka

Grónská pomazánka

Dělám ji ve velkém pro celou rodinu.
Jaroslava Kaplárová, Blovice
Všehochuť /17.12.10
Kuře kung pao s chřestem

Kuře kung pao s chřestem

Spojení s rýžovými nudlemi je skvělé.
Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /04.08.11
Pikantní mexická polévka z batátů

Pikantní mexická polévka z batátů

Pikantní

Podle Evy Šalákové z Plzně

Všehochuť /27.01.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama