Reklama
Reklama
Cibulový koláč se slaninou
Fotogalerie:

Cibulový koláč se slaninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Uršuly Habartové z Prahy

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 200 ml vody
  • 7 g sušeného droždí
  • špetka cukru
  • 300 ml kysané smetany
  • 150 g slaniny
  • 3 cibule
  • pepř, špetka muškátového oříšku
  • 150 g goudy nebo eidamu

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Droždí rozmícháme ve 2 lžících vlažné vody, přidáme špetku cukru a necháme vzejít. V míse promícháme mouku se solí, přilijeme vodu a vzešlý kvásek. Zpracujeme vláčné těsto, mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 1,5 hodiny kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

  2. krok2

    Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly. Na pomoučeném válu každý rozválíme na slabý plát a přesuneme na plech s pečicím papírem. Hustě propícháme vidličkou. Ve smetaně rozmícháme trochu soli, pepře a muškátového oříšku a těsto potřeme.

  3. Posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka, pokrájenou slaninou a nakonec nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby rozehřáté na 190 °C a pečeme 15 minut.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boršč

Boršč

Boršč jsem zkusila v jídelně v práci a vždy mi chutnal. Jeho vaření ...
Všehochuť /25.09.16
Plněná vejce se sýrovým chipsem

Plněná vejce se sýrovým chipsem

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /20.03.18
Mořský koktejl

Mořský koktejl

Podáváme na čerstvé ciabattě.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /23.04.16
Andaluské gaspačo

Andaluské gaspačo

Polévku jsme poprvé ochutnali ve Španělsku.
Světlana Škodová, Náchod
Všehochuť /05.07.13
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Krevety v chilli omáčce

Krevety v chilli omáčce

Jsou příjemně pikantní, znám je z Thajska.

Martina Javorská,  Brno

Všehochuť /14.05.14
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama