Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulačka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 205
Do 90 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 202 g
Tuky 86 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherně sytá cibulačka, která se hodí na všední den i při slavnostnějších příležitostech. Nejnáročnější při její přípravě bude krájení cibule, ale zbytek už je hračka. Rychlá příprava, lahodná chuť cibule a křehké toustíky plovoucí na povrchu vás dostanou. 

Suroviny

velké, neloupané
vývar hovězí 900 ml
z kostky, vychladlý
sůl
na dochucení
pepř
bageta ½ ks
olej 1 PL
na osmahnutí
sýr 70 g
strouhaný, typ ementál

Postup

1

Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.

2

Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.

3

Bagetu nakrájejte šikmo na plátky a ty opečte na pánvi na oleji dozlatova. Do hlubších misek nebo talířů nalijte horkou polévku, navrch položte vždycky dva plátky chleba a posypte je sýrem. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň nebo na grilování a na chvilku misky vložte pod rozpálený gril. Podávejte, jakmile se sýr roztaví.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

13.03.2015 15:42

Přidávám ještě 1dl suchého bílého vína, a výsledek je vynikající.

18.05.2010 14:25
Skvela polievka, ktora vzdy potesi bruska
30.08.2007 18:18
Recept se nachází v č.10/04, str.24
24.03.2007 21:31
Vařila jsem už dávno podle papírového Apetitu, je výborná a jednoduchá, byla tehdy v rubrice pro začátečníky.
15.01.2007 15:50
co se 1/2 hod vaří voda s jiškou a ciulí není to trochu moc.
15.09.2006 13:31
Pozor na sůl - vývar sám o sobě už je dost slaný!
06.05.2007 19:32
Se solí opravdu opatrně.Nedělala jsem vývar zvlášt, ale rovnou jsem cibuli zalila vodou a přidala masox a bylo to ok.

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč