Ingredience
- 1 cibule
- 1 paprika červená
- 1 feferonka
- 3 lžíce olej
- 400 g kukuřice mražená
- 2 kostky vývar drůbeží
- 250 ml smetana zakysaná
- sůl a pepř podle chuti
- 2 chléb kulatý
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nadrobno pokrájíme. Papriku i feferonku zbavíme semen a nakrájíme na malé kousky.
-
Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku i papriky. Přidáme rozmrzlou kukuřici, zamícháme a podusíme asi 5 minut.
-
Polovinu kukuřičné směsi vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vložíme do hrnce, zalijeme asi 700 ml vody, vložíme kostky vývaru a přidáme zbytek kukuřičné směsi.
-
Povaříme 10 minut, vypneme vařič a vmícháme smetanu. Osolíme a opepříme.
-
Z bochníků seřízneme pokličku a vydlabeme je. Horkou polévku nalijeme do chlebových kotlíků a podáváme.
TIP: Dochutit můžeme kořením Mexiko gril.