Reklama
Chlebíček se sušenými rajčaty
Fotogalerie:

Chlebíček se sušenými rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se k sýru i k vínu

Podle receptu Dany Frajbišové z Chomutova

Ingredience

  • 300  g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 lžička provensálského koření
  • 300  ml podmáslí
  • 2 vejce
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst sušených rajčat naložených v oleji
  • 40  g parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V míse promícháme mouku se solí, práškem do pečiva a provensálským kořením.

  2. krok2

    V jiné misce rozmícháme podmáslí s vejci, rajčatovým protlakem a olejem (můžeme použít olej z nakládaných rajčat). Směs vlijeme do mísy s moukou a pečlivě promícháme. Přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata a polovinu nahrubo nastrouhaného parmazánu.

  3. krok3

    Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní nalijeme. Povrch ještě posypeme zbylým parmazánem a také trochou provensálského koření.

  4. Pečeme 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Můžeme podávat samotný nebo namazaný čerstvým sýrem.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srbská proja

Srbská proja

Je to vlastně druh kukuřičného chleba. Hodí se k zelenině. Darina Aleksijević, ...
Všehochuť /26.10.11
Rumunský boršč

Rumunský boršč

Mám rád maso a dávám přednost i masovým polévkám. Tahle je sice trochu ...
Všehochuť /30.03.10
Pečené brambory se sýrovým fondue

Pečené brambory se sýrovým fondue

Velmi snadná příprava, přitom chutnají báječně. Podávám k nim sklenku ...

Všehochuť /07.11.16
Kavkazské koule

Kavkazské koule

Oblíbené jídlo naší rodiny.
Lucie Brusová, Habrůvka
Všehochuť /27.09.11
Exotické dýňové rizoto

Exotické dýňové rizoto

Neboj se při vaření používat dýni.
Květa Loukotková, Svitavy
Všehochuť /30.07.12
Čočkový salát s friselle

Čočkový salát s friselle

Friselle jsou věnečkovité suchary pocházející z Apulie, stačí je krátce namočit do ...

Všehochuť /28.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama