Výborné masíčko, které se hodí nejen k nedělnímu obědu.
Nikola Kratochvílová, Česká Lípa
Ingredience
- 500 g vepřový bok
- 2 cibule
- 4 stroužky česnek
- sůl
- pepř
- kmín celý
- červená paprika
- olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
-
Přidáme na kostky nakrájený vepřový bok a krátce osmažíme.
-
Osolíme, opepříme, přidáme kmín a červenou papriku a vše důkladně promícháme.
-
Vložíme do předehřáté trouby na 220 °C, podlijeme trochou vody a pečeme za občasného míchání asi 45 minut.
-
Jako přílohu podáváme bramborový knedlík se špenátem nebo vařené brambory. Přejeme dobrou chuť.