Reklama
Caponata siciliana
Fotogalerie:

Caponata siciliana

Lucie Pedrazzi

Sloup
Tento italský recept pochází ze Sicílie.
Lucie Pedrazzi, Sloup

Ingredience

  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá
  • 2 lilek
  • 1 cibule velká
  • na smažení olej olivový
  • hrst oříšky piniové
  • 1 konzerva rajčata loupaná konzervovaná
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji krátce osmažíme na proužky nakrájené papriky a dáme je na ubrousek okapat. Ve stejném oleji osmahneme na kolečka pokrájený lilek a také ho dáme okapat na ubrousek.
  2. Mezitím osmahneme cibulku dorůžova‚ přidáme oříšky, rajčata a vaříme zhruba 20 minut.
  3. Do hotové omáčky vsypeme papriky i lilek, promícháme a dochutíme solí nebo cukrem a podáváme s chlebem.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marikľa

Marikľa

Jsou příbuzné maďarským lokším. Emilie Horáčková, Praha
Všehochuť /28.02.10
Pizza se sýrem s modrou plísní

Pizza se sýrem s modrou plísní

Upečeno podle receptu

Veroniky Vlčkové z Tábora

Všehochuť /22.01.18
Vepřové plátky s italským salátem

Vepřové plátky s italským salátem

Moje žena tento typ jídla zbožňuje, musí se podávat se sklenkou dobrého vína.

Rudolf ...

Všehochuť /05.11.16
Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Vůbec se nemusíme bát použít při vaření kokosové mléko.

Lucie Vaněčková, ...

Všehochuť /07.04.12
Dijonské kuřátko

Dijonské kuřátko

Výrazná chuť hořčice se skvěle doplňuje s jemným masem a zeleninou.

Jan ...

Všehochuť /15.04.14
Zelná polévka s kapáním

Zelná polévka s kapáním

Polévka plná zeleniny s exotickou vůní kari.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /29.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu