Italské těstoviny určené k plnění jsou vždycky výzvou. V tomto případě jsou naplněné kuřecím masem a pečené ve smetanové omáčce s houbami.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 300 g kuřecích stehenních řízků
- dle potřeby olej
- dle chuti sůl a pepř
- 150 g žampionů
- 10 kusů cannelloni
- 1 malá cibule
- podle chuti houbové koření
- 150 ml smetany na vaření
- 150 ml mléka
- trocha instantní jíšky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu žampionů nakrájených na tenké plátky a krátce podusíme.
-
Směs vyjmeme z pánve a po zchladnutí naplníme těstoviny, které skládáme do pekáčku. Do
pánve přidáme lžíci oleje, orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a vložíme zbytek žampionů nakrájených na plátky. Pak směs osolíme, ochutíme houbovým kořením, podlijeme smetanou, přivedeme k varu, zahustíme instantní jíškou a dochutíme solí. -
Omáčkou zalijeme naplněné těstoviny a přilijeme mléko tak, aby byly zcela ponořené. Pak je
posypeme sýrem, zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme dál, až povrch zezlátne.