Reklama
Cannelloni v houbové omáčce
Fotogalerie:

Cannelloni v houbové omáčce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Italské těstoviny určené k plnění jsou vždycky výzvou. V tomto případě jsou naplněné kuřecím masem a pečené ve smetanové omáčce s houbami.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 300 g kuřecích stehenních řízků
  • dle potřeby olej
  • dle chuti sůl a pepř
  • 150 g žampionů
  • 10 kusů cannelloni
  • 1 malá cibule
  • podle chuti houbové koření
  • 150 ml smetany na vaření
  • 150 ml mléka
  • trocha instantní jíšky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu žampionů nakrájených na tenké plátky a krátce podusíme.

  2. Směs vyjmeme z pánve a po zchladnutí naplníme těstoviny, které skládáme do pekáčku. Do
    pánve přidáme lžíci oleje, orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a vložíme zbytek žampionů nakrájených na plátky. Pak směs osolíme, ochutíme houbovým kořením, podlijeme smetanou, přivedeme k varu, zahustíme instantní jíškou a dochutíme solí.

  3. Omáčkou zalijeme naplněné těstoviny a přilijeme mléko tak, aby byly zcela ponořené. Pak je
    posypeme sýrem, zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme dál, až povrch zezlátne.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osvěžující řecký salát

Osvěžující řecký salát

Tento salát zasytí a nepřibereš po něm. Anežka Marelová, Frýdlant nad...
Všehochuť /20.10.10
Krůtí na karí s cuketou a lilkem

Krůtí na karí s cuketou a lilkem

S přítelem máme moc rádi indickou a vůbec asijskou kuchyni. Krůtí maso se ...

Všehochuť /07.09.16
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Kamila Líbalová, Pardubice

Všehochuť /26.02.18
Králík po ekvádorsku

Králík po ekvádorsku

Zajímavý způsob úpravy.
Jana Paredesová, Praha
Všehochuť /28.08.13
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Cannelloni se zelím

Cannelloni se zelím

Udělala jsem je v podstatě ze zbytků.

Veronika Marková, Český Těšín

Všehochuť /03.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu