Reklama
Cannelloni se špenátem a mozzarellou
Fotogalerie:

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch zaručen.

Jana Konrádová, Strakonice

Ingredience

  • 500 g listového špenátu
  • 200 g mozzarelly
  • 1 snítka oregana
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g ricotty
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 500 g cannelloni
  • na vymazání formy máslo
  • 80 g tomatové omáčky
  • 50 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat a krátce blanšírujeme. Mozzarellu nakrájíme na
    menší kousky.

  2. Oregano opláchneme, osušíme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Česnek prolisujeme.
    Ricottu a mozzarellu smícháme se špenátem, oreganem a česnekem, osolíme a opepříme.

  3. Cannelloni uvaříme v dostatečně osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.


  4. Těstoviny na prkénku naplníme sýrovo-špenátovou směsí. Připravíme si zapékací formu vymazanou máslem a naskládáme do ní naplněné válečky. Na závěr zalijeme tomatovou omáčkou.

  5. Cannelloni pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut. Servírujeme posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské nudle

Čínské nudle

Kdo má rád, může přidat feferonku. Eva Olšavská, Jirkov
Všehochuť /15.09.13
Sladkokyselé čínské nudle

Sladkokyselé čínské nudle

Kombinace sladké mrkve a kyselého citronu spojená olivovým olejem vytvoří netradiční, ...

Všehochuť /25.02.13
Patrový dort z chleba

Patrový dort z chleba

Milovníci uzenin si přijdou na své.
Radka Kůželová, Nížkov
Všehochuť /07.10.11
Margarita

Margarita

Jeden z nejznámějších koktejlů.

Libuše Neradová, Karlovy Vary

Všehochuť /01.08.14
Rakouské vafle

Rakouské vafle

I když se vafle dělávají se šlehačkou, zmrzlinou i ovocem, tyto mají tak výraznou ...

Všehochuť /11.03.12
Špagety s avokádem a uzeným lososem

Špagety s avokádem a uzeným lososem

Snadná a voňavá omáčka

Podle receptu Jaroslavy Stájské z Rakovníka


Všehochuť /21.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu