Reklama
Cannelloni se špenátem a mozzarellou
Fotogalerie:

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch zaručen.

Jana Konrádová, Strakonice

Ingredience

  • 500 g listového špenátu
  • 200 g mozzarelly
  • 1 snítka oregana
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g ricotty
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 500 g cannelloni
  • na vymazání formy máslo
  • 80 g tomatové omáčky
  • 50 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat a krátce blanšírujeme. Mozzarellu nakrájíme na
    menší kousky.

  2. Oregano opláchneme, osušíme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Česnek prolisujeme.
    Ricottu a mozzarellu smícháme se špenátem, oreganem a česnekem, osolíme a opepříme.

  3. Cannelloni uvaříme v dostatečně osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.


  4. Těstoviny na prkénku naplníme sýrovo-špenátovou směsí. Připravíme si zapékací formu vymazanou máslem a naskládáme do ní naplněné válečky. Na závěr zalijeme tomatovou omáčkou.

  5. Cannelloni pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut. Servírujeme posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Thajská polévka s nudlemi

Thajská polévka s nudlemi

Servíruj ji ve stylových miskách. Lucie Škorpíková, Praha
Všehochuť /09.11.10
Rajčatové bruschetty

Rajčatové bruschetty

Podle receptu

Nely Hudečkové z Českého Krumlova

Všehochuť /01.07.18
Kuřecí stehna po sevillsku

Kuřecí stehna po sevillsku

Dej si se mnou dobrý zdravý oběd.
Milca Vatlavicová, Velešín
Všehochuť /20.02.10
Francouzské bagety

Francouzské bagety

Jiné už nebudeš chtít.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Všehochuť /15.11.15
Mexické plněné papriky

Mexické plněné papriky

Opravdu velká dobrota! Koriandr a limeta dodají nenapodobitelnou chuť.

Dana Rokytová,...

Všehochuť /27.06.16
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Domácí jsou super

Podle receptu Hedviky Brázdové z Klatov

Všehochuť /23.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu