Pravá vůně Itálie
Podle receptu Mariky Koktové z Chocně
Ingredience
- NA MASOVOU SMĚS:
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 nakrájená chilli paprička bez jadérek
- 1/2 konzervy rajčat
- 1 nakrájená zelená paprika
- sůl, pepř
- 2 lžičky oregana
- 200 g strouhaného sýra (gouda, parmazán, ementál)
- těstoviny (8 plátků lasagní)
- OMÁČKA:
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 6 rajčat
- 1 lžíce kečupu
- sůl, pepř
- špetka skořice
- 200 ml vývaru
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso smícháme s ostatními ingrediencemi a polovinou sýra. Lasagne chvilku povaříme. Až změknou, scedíme je, necháme okapat a pak je naplníme směsí.
-
Na jedné lžičce oleje zpěníme cibuli, nakrájená rajčata, kečup, sůl a koření a vše povaříme asi 6 minut.
-
Zapékací misku vymažeme zbylým olejem, naskládáme plněné cannelloni, zalijeme omáčkou, posypeme zbylým sýrem a zapékáme s občasným podlitím vývarem asi 30 minut při 200 °C.