Ingredience
- Ryba:
- 2 filety candát
- 2 lžíce mouka hladká
- 2 lžíce strouhanka
- 2 vejce
- 4 lžíce olej
- 2 lžíce citrónová kůra
- 1 lžička sůl
- 1 lžíce koření na ryby
- Muffiny:
- 1 vejce
- 1/2 lžičky sůl
- 1 lžíce parmezán
- 230 g špenát mražený
- 4 brambory
- 1 stroužek česnek
- 1 lžíce máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Každý filet rozkrojíme na tři menší kousky. Tři z nich osolíme, obalíme v trojobalu (do mouky i do vejce vmícháme lžíci citronové kůry) a osmažíme.
-
Do koření na ryby také vmícháme citronovou kůru a zbylé tři kousky candáta posypeme kořením. Opečeme je jako steaky na lžičce oleje.
-
Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme. Špenát rozmrazíme na mírném ohni, přidáme máslo, sůl, utřený česnek a brambory. Do směsi vmícháme celé vejce a osolíme. Směs dáme do muffinových formiček. Povrch posypeme parmazánem a pečeme při 200 °C asi 20 minut.