Reklama
Bylinkový quiche s rajčátky
Fotogalerie:

Bylinkový quiche s rajčátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Katky Vlasákové z Litoměřic

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 3 vejce
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 g lučiny nebo jiného čerstvého sýra
  • podle chuti sůl
  • 2 hrsti čerstvých nasekaných bylinek (bazalka, rukola...)
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm. Vykrojíme kolečka v průměru o 2 cm větší, než je velikost formiček. Formičky vyskládáme na plech, důkladně je vymažeme olejem (nejjednodušší je použít olej ve spreji) a vyplníme těstem až do okrajů.

  2. krok2

    Vejce rozšleháme se smetanou, polovinou lučiny a trochou soli. Vmícháme nasekanou čerstvou bazalku a rukolu.

  3. Na těsto nejdříve naneseme trochu lučiny a pak zalijeme bylinkovou směsí. Nakonec poklademe na kolečka nakrájená cherry rajčátka.

  4. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C.  Pečeme asi 30 minut. Podáváme mírně vychladlé se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Podzimní chilli salát

Podzimní chilli salát

Chilli tě krásně zahřeje. Silvia Mačejová, Prešov
Všehochuť /22.11.18
Pangasius  v alobalu

Pangasius v alobalu

Když se dám čas od času do vaření, sáhnu po tomto receptu.
Pavel Ryšavý, ...
Všehochuť /04.09.09
Nakládaný balkán

Nakládaný balkán

K okamžité spotřebě dej 3 lžíce oleje, k naložení jím sýr zalij celý.
Květa ...
Všehochuť /16.01.11
Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Obojí peču současně v horkovzdušné troubě.

Tomáš Cieslar, Ostrava

Všehochuť /10.08.17
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
Kubánské kungri

Kubánské kungri

Kubánci tento pokrm podávají jako přílohu ke klasickému steaku.
Hana Koptová, Doksy
...
Všehochuť /01.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu