Reklama
Bulharský džuveč
Fotogalerie:

Bulharský džuveč

Vasil Černev

Praha
Nad tímto jižanským pokrmem se nedávno olizovala celá naše rozvětvená rodina.
Vasil Černev, Praha

Ingredience

  • 3 rajčata
  • kmín
  • 2 lžíce sádlo
  • 10 brambory
  • 600 g maso hovězí
  • paprika
  • 2 cibule
  • 5-6 stroužků česnek
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 cuketa
  • bobkový list
  • koření provensálské
  • 1 rajský protlak
  • vývar hovězí
  • 250 g fazole bílé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmažím pokrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, orestuji jej a přidám česnek a sladkou papriku, sůl a ostatní koření. Zaliji vývarem nebo horkou vodou a pomalu dusím pod pokličkou.
  2. Když je maso téměř měkké, přidám pokrájené brambory, rajčata a papriky, fazolové lusky a vývaru tolik, aby po dovaření zbyla jen šťáva. Nakonec posypu čerstvou sekanou petrželkou nebo pažitkou.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Haráq usbau

Haráq usbau

Osmažený chleba podáváme k čočce. Jana Al Bunniová, Praha
Všehochuť /21.03.14
Bulharský salát

Bulharský salát

Je ještě barevnější, když použiješ dvě žlutá rajčata.

Sára Železná, Svitavy

Všehochuť /17.06.15
Čočka po řecku

Čočka po řecku

Řekyně, od které mám tento recept, si čočku v této úpravě vaří jednou týdně. Je ...

Všehochuť /11.06.12
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Chřestovo–jahodový závin s pikantním čatní

Chřestovo–jahodový závin s pikantním čatní

Závin se dá ještě vylepšit, když ho před pečením posypeš žmolenkou z polohrubé...

Všehochuť /29.05.17
Kuřecí gyros

Kuřecí gyros

Je to skvělá a voňavá rychlovka.

Lucie Jahodová, Lačnov

Všehochuť /13.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu