Františkov n. Ploučnicí
Ingredience
- 500 g maso vepřové-plecko
- 3 cibule
- 6 stroužků česnek
- sádlo
- 1 lžíce koření karí
- pepř
- sůl
- kmín
- 1 malý kečup
- 1 hlávka zelí hlávkové
- voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli‚ na ní osmahneme kostičky masa‚ osolíme a potřeme česnekem.
-
Nakrájíme zelí‚ dvě cibule, přidáme karí‚ pepř‚ sůl‚ kmín‚ vše promícháme a poklademe na maso.
-
Zalijeme skleničkou kečupu‚ trochou vody a dusíme v troubě asi 30–40 minut do změknutí masa.
Podáváme s knedlíkem.