Reklama
Buchty  „na slano“
Fotogalerie:

Buchty „na slano“

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Chlapi potřebují zákusek přesně na míru.
Renata Malíčková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka polohrubá
  • 2 vejce
  • 42 g droždí
  • 200–250 ml voda
  • špetka sůl
  • špetka tymián
  • špetka bazalka
  • špetka oregáno
  • Náplň
  • 3 lžíce olej
  • 5 rajčata sušená
  • 6 rajčátka cherry
  • 6 olivy bez pecek
  • 3 stroužky česnek
  • špetka koření provensálské
  • špetka bazalka
  • špetka rozmarýn
  • 100 ml kečup ostrý
  • 100 g sýr eidam
  • 1 klobása
  • 1 cibule velká
  • Ostatní
  • na vál mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V míse zpracujeme všechny suroviny v hladké těsto a necháme asi 30 minut kynout. Pak těsto prohněteme a opět necháme 30 minut kynout.
  2. Cibuli, česnek, rajčata, olivy a pikantní klobásu nakrájíme na menší kostičky a vše opečeme na oleji v pánvičce. Přidáme kečup a koření a ještě chvíli mícháme do zhoustnutí.
  3. Na vále posypaném moukou rozválíme z těsta plát silný asi 1 cm a nožem nebo rádýlkem jej nakrájíme na 18 čtverců. Do středu každého čtverce dáme trochu náplně a kousek sýra a důkladně zabalíme, aby náplň nevytekla.
  4. Jednotlivé buchty skládáme volně do pekáče vyloženého pečicím papírem a každou potřeme ze všech stran olejem. Necháme ještě asi 15 minut nakynout a pak pečeme 30–45 minut při 180 °C.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americká sekaná

Americká sekaná

Hovězí maso v kombinaci se zeleninou se mi zdá šťavnatější i chutnější. ...
Všehochuť /27.02.14
Sýrový koláč

Sýrový koláč

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /15.04.19
Francouzské vánoční polínko

Francouzské vánoční polínko

Tato typická francouzská dobrota u nás na Vánoce nesmí chybět. Oblíbila si ji ...

Všehochuť /07.12.15
Králičí svíčková na tymiánu

Králičí svíčková na tymiánu

Vynikající lahůdka z králičího podpáteří.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /19.05.17
Thajské krevetové špízy

Thajské krevetové špízy

Jsou hodně výrazné, proto je dávám na salát.

Nikol Řeháková, Nový Jičín

Všehochuť /07.12.15
Bavorská kapusta s uzeninou

Bavorská kapusta s uzeninou

Oblíbené jídlo mého manžela‚ dobré a syté. Nejlepší úprava kapusty, jakou ...
Všehochuť /05.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu