Ingredience
- Těsto
- 500 g mouka polohrubá
- 2 vejce
- 42 g droždí
- 200–250 ml voda
- špetka sůl
- špetka tymián
- špetka bazalka
- špetka oregáno
- Náplň
- 3 lžíce olej
- 5 rajčata sušená
- 6 rajčátka cherry
- 6 olivy bez pecek
- 3 stroužky česnek
- špetka koření provensálské
- špetka bazalka
- špetka rozmarýn
- 100 ml kečup ostrý
- 100 g sýr eidam
- 1 klobása
- 1 cibule velká
- Ostatní
- na vál mouka hladká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse zpracujeme všechny suroviny v hladké těsto a necháme asi 30 minut kynout. Pak těsto prohněteme a opět necháme 30 minut kynout.
-
Cibuli, česnek, rajčata, olivy a pikantní klobásu nakrájíme na menší kostičky a vše opečeme na oleji v pánvičce. Přidáme kečup a koření a ještě chvíli mícháme do zhoustnutí.
-
Na vále posypaném moukou rozválíme z těsta plát silný asi 1 cm a nožem nebo rádýlkem jej nakrájíme na 18 čtverců. Do středu každého čtverce dáme trochu náplně a kousek sýra a důkladně zabalíme, aby náplň nevytekla.
-
Jednotlivé buchty skládáme volně do pekáče vyloženého pečicím papírem a každou potřeme ze všech stran olejem. Necháme ještě asi 15 minut nakynout a pak pečeme 30–45 minut při 180 °C.