Reklama
Brazilské kuře
Fotogalerie:

Brazilské kuře

Lukáš Kubový

Radotín
Šťavnaté masíčko spolu se zeleninou chutná božsky. Toto jídlo hýří barvami stejně jako šaty tanečnic samby. Ještě sklenička bílého rumu a atmosféra je dokonalá.
Lukáš Kubový, Radotín

Ingredience

  • 500 g kuřecí stehna
  • 200 ml vývar slepičí
  • 3 stroužky česnek
  • 1 citrón
  • 1 lžička kurkuma
  • 1 cibule
  • 50 g kukuřice
  • 2 lžíce protlak rajčatový
  • 3 lžíce olej olivový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušíme papírovým ubrouskem. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme jeden utřený stroužek česneku, lžičku mleté kurkumy, pepř a cibuli. Vše restujeme, dokud směs nezezlátne.
  2. krok2 Orestovanou směs přendáme do pekáčku společně s kuřecím masem a dáme péct do předehřáté trouby. Jakmile kuřecí maso začne zlátnout, přilijeme do pekáčku slepičí vývar, přidáme protlak a vše promícháme.
  3. krok3 Dále do pekáče k masu ­přidáme tři plátky citronu (nezapomeneme ho důkladně vydrhnout kartáčkem a opláchnout pod vodou), kukuřici, plátky česneku a podle potřeby ještě špetku soli. Potom pekáč opět vrátíme do trouby a kuře necháme ještě 10–15 minut dodělat.
  4. Hotové jídlo podáváme podle chuti s bílým pečivem nebo s rýží.

    TIP: Ještě na talíři můžeme brazilské kuřátko posypat pokrájenou čerstvou bazalkou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Awami – arabské kuličky v růžovém sirupu

Awami – arabské kuličky v růžovém sirupu

Dělají se jako sladká tečka za celodenním půstem. Martina Janujová, Dolní Těrlicko
Všehochuť /17.09.15
Melounový džem

Melounový džem

Sklenice s džemem skladujeme v chladu.

Marcela Kašíková, Odry

Všehochuť /20.08.16
Pečené batátové hranolky

Pečené batátové hranolky

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /10.10.18
Gaspachio

Gaspachio

Je to studená andaluzská zeleninová polévka. Podává se buď jako nápoj s ledem, ...

Všehochuť /03.10.13
Hermelín  v majoránce

Hermelín v majoránce

Skvělá pikantní pochoutka.
Miroslava Vilímová, Brumov-Bylnice
Všehochuť /10.07.12
Daal s lilkem

Daal s lilkem

Připrav si čočku, jak ji vaří v Indii.
Terezie Kouřilová, Zlín
Všehochuť /17.12.10
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama