Reklama
Brašovská drobná vepřová pečeně
Fotogalerie:

Brašovská drobná vepřová pečeně

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Vynikající rumunská dobrota, která je však velmi populární i v Maďarsku.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg vepřová kýta
  • sáček kořenící směsi na Brašovskou pečeni (Horváth Rozi – Maďarsko)
  • 1 cibule
  • 6 ks brambory
  • 1 kapie
  • sůl, olej, mletý kmín a paprika

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Ručně zapracujeme celý obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu.
  2. Šest velkých brambor očistíme a nakrájíme na malé kostičky, které smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem. V pánvi wok si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při silném plameni za stálého promíchávání. Jakmile je maso hotové, přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé.
  3. Do výpeku z masa cložíme brambory a za stálého prohazování opékáme do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou. Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme, ihned podáváme.    
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výborné azu

Výborné azu

Je to trochu ostřejší pochoutka, která je rychle hotová. Vařím ji rád a často. ...
Všehochuť /05.12.08
Středomořský květák

Středomořský květák

Do strouhanky můžeš dát strouhaný parmazán.


Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /24.03.17
Bramborový koláč se špenátem

Bramborový koláč se špenátem

Když je sezona mladých kopřiv, přidej hrst kopřivových listů do špenátu.


Hana ...

Všehochuť /09.04.17
Indické vepřové

Indické vepřové

Výrazná chuť kari ve spojení s lahodně nasládlou masovou směsí donutí i pravého Inda ...

Všehochuť /30.05.12
Kuřecí prsa caprese

Kuřecí prsa caprese

Jako přílohu dělám pečené brambory.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /27.09.13
Světové jogurty

Světové jogurty

Zkus si doma připravit některou ze známých variant na téma jogurt. Proč si pochutnávat ...
Všehochuť /15.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu