Reklama
Brašovská drobná vepřová pečeně
Fotogalerie:

Brašovská drobná vepřová pečeně

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Vynikající rumunská dobrota, která je však velmi populární i v Maďarsku.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg vepřová kýta
  • sáček kořenící směsi na Brašovskou pečeni (Horváth Rozi – Maďarsko)
  • 1 cibule
  • 6 ks brambory
  • 1 kapie
  • sůl, olej, mletý kmín a paprika

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Ručně zapracujeme celý obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu.
  2. Šest velkých brambor očistíme a nakrájíme na malé kostičky, které smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem. V pánvi wok si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při silném plameni za stálého promíchávání. Jakmile je maso hotové, přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé.
  3. Do výpeku z masa cložíme brambory a za stálého prohazování opékáme do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou. Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme, ihned podáváme.    
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové kostky s buráky

Vepřové kostky s buráky

Zkus čerstvou zeleninu Podle receptu Hany Sládkové z Kroměříže
Všehochuť /20.02.19
Papperdelle s vůní moře

Papperdelle s vůní moře

Malé krevetky se dají koupit v supermarketu.

Blanka Diblíková, Příbram

Všehochuť /23.04.16
Haráq usbau

Haráq usbau

Osmažený chleba podáváme k čočce.

Jana Al Bunniová, Praha

Všehochuť /21.03.14
Indická čočková polévka

Indická čočková polévka

Naše oblíbená polévka je pikantní a zdravá.
Markéta Rambousková, Hostivice
Všehochuť /01.03.10
Boloňské ragú

Boloňské ragú

Podáváme je se špagetami, sypané sýrem a bazalkou.

Růžena Zimová, Uherský ...

Všehochuť /15.11.16
Focaccia s olivami

Focaccia s olivami

Této chutné placce se říkalo chléb chudých, dnes ji podávají v luxusních ...

Všehochuť /31.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu