Reklama
Bramborovo-smetanové ragú
Fotogalerie:

Bramborovo-smetanové ragú

Jindřiška Horáková

Olomouc
Oblíbená večeře, o kterou se s nikým nepodělím.
Jindřiška Horáková, Olomouc

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • špetka sůl
  • 2 bobkový list
  • 100 g máslo
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 200 ml smetana
  • 200 g mražený hrášek
  • 300 g žampiony
  • 80 g lučina
  • trocha pepř
  • na ozdobu libeček

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme asi 10 minut.
  2. 2. V jiném hrnci rozehřejeme polovinu másla, zaprášíme moukou a vzniklou jíšku zalijeme smetanou a vše řádně rozmícháme. Z brambor slijeme vroucí vodu do smetanové jíšky, rozmícháme a přidáme téměř vařené brambory a hrášek. Za občasného míchání necháme ještě dusit asi 10 minut.
  3. Na zbylém másle podusíme na plátky nakrájené žampiony, osolíme je a přidáme k bramborám. Nakonec vmícháme lučinu, vše dochutíme pepřem a jednotlivé porce ozdobíme čerstvým libečkem.

    TIP:
    Ti, kdo mají rádi kulajdu, si mohou tento pokrm připravit ze zakysané smetany, jídlo bude mít kyselejší chuť.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s avokádem a uzeným lososem

Špagety s avokádem a uzeným lososem

Snadná a voňavá omáčka Podle receptu Jaroslavy Stájské z Rakovníka
Všehochuť /21.08.18
Čína „Sečuán“

Čína „Sečuán“

Můžeš přidat i nějaké své oblíbené koření.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.09.13
Řízky balené v pivním těstíčku

Řízky balené v pivním těstíčku

Kuřecí maso mám rád a rád ho také vařím, protože se dá připravit různě. S pivem ...
Všehochuť /02.07.09
Anglický pastýřský koláč

Anglický pastýřský koláč

Klasický pokrm z Anglie tě příjemně nasytí.

Olga Pysarenko, Brno

Všehochuť /15.04.14
Pečená žebírka na pomerančích

Pečená žebírka na pomerančích

Víkendová žranice pro masožravce.

Petra Cigáňová, Smržovka

Všehochuť /13.09.14
Rychlé teriyaki

Rychlé teriyaki

Jana Kropáčková, Plzeň

Všehochuť /24.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu