Reklama
Bramborová pizza
Fotogalerie:
 

Bramborová pizza

Tereza Vodová

Olomouc
Tato křupavá pizza je dobrá jako ta z pizzerie. Od té doby, co nám do kuchyňky na koleji pořídili elektrickou troubu, už skoro nechodím na obědy do menzy. Pizza je rychlá, jednoduchá a o hodně chutnější než mnohá jídla ve školní jídelně. Dá se přitom snadno připravit i na kolejích.
Tereza Vodová, Olomouc

Ingredience

  • Ozdoba
  • 1 brambory
  • 50 g slanina anglická
  • 50 g šunka
  • 1 stroužek česnek
  • 5 lžic rajčatová šťáva
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka majoránka
  • 100 g sýr tvrdý
  • snítka oregáno
  • Těsto
  • 2 lžičky droždí instantní
  • špetka sůl
  • 200 g mouka hladká
  • 2 lžíce olej olivový
  • 50 ml voda vlažná

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V misce smícháme hladkou mouku, sůl, olej a droždí, promícháme a pomalu přiléváme vodu. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
  2. krok2 Těsto vyválíme na pomoučeném vále do požadovaného tvaru a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. krok3 Těsto potřeme rajčatovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou a rozdrceným česnekem.
  4. krok4 Na vrstvu kečupu rozložíme kousky uzenin a na ně naklademe tenké plátky syrových brambor. Navrch posypeme nastrouhaným sýrem a čerstvým oreganem.
  5. Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Anglický vánoční pudink

Anglický vánoční pudink

Kdo jednou ochutná, jistě si bude chtít tuto pro nás neobvyklou dobrotu dopřát častěji....
Všehochuť /06.12.12
Rybí chlebánek

Rybí chlebánek

Budeš překvapená, jak je jednoduchý a dobrý.
Irena Ivanova, Ostrava-Poruba
Všehochuť /20.12.10
Sójové kostky na asijský způsob
Všehochuť /27.03.18
Ruský boršč

Ruský boršč

Vydatná polévka, která tě zahřeje i zasytí. Kdo má velký hlad, dá si ji ...

Všehochuť /26.02.14
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Vývar s tyrolskými knedlíčky

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.

Libuše Vichrová, Deštné

Všehochuť /06.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu