Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené melouny po židovsku

Zapečené melouny po židovsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené melouny po židovsku

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2806 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 362 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přímo biblické rozměry má toto tradiční jídlo židovské kuchyně. Říká se mu Melon Baal Canaf, tedy meloun s křídly – na stole totiž vydrží tak krátce, jako kdyby měl perutě… Do náplně můžete dát i pečené maso.

Suroviny

cukrový, malý
olej hrnku
kuře 600 g
nebo krůtí, nasekané
sůl
jarní cibulka 2 hrnky
zelená, nasekaná
petrželka hrnku
nasekaná
rýže 2 hrnky
povařená

Postup

1

Melouny podélně rozpulte, vyjměte semínka, dužinu vydlabejte a dejte stranou. Na oleji v kastrolu osmahněte maso, osolte a asi čtvrt hodiny duste. Vmíchejte cibulku, petrželku, citronovou štávu a ještě chvilku poduste, aby cibulky změkly. Nechte vychladnout a pak smíchejte s povařenou rýží.

2

Směsí naplňte rozpůlené melouny a posypte je nasekanou dužinou. V ohnivzdorné formě zapékejte při 150 stupních asi dvacet minut. Podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

07.07.2008 11:16
Recept se nachází v č.8/07, str.83

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč