Reklama
Bazalkové pesto
Fotogalerie:

Bazalkové pesto

Petra Truschková

Černošice
Miluji těstoviny na nejrůznější způsoby, ale nejradši je asi mám s pestem. Rozhodla jsem se sama si ho připravit, protože v obchodě je zbytečně drahé.
Petra Truschková, Černošice

Ingredience

  • 3-4 hrsti bazalka
  • 50 ml olej olivový
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Lístky bazalky rozmixujeme v mixéru se solí na hladkou pastu.
  2. krok2
    Přendáme ji do misky, přiléváme olej a vymícháme kašičku. Přidáme utřený česnek a dál třeme.
  3. krok3
    Přisypeme rozmixované piniové oříšky i parmazán a dál třeme dohladka. Pesto můžeme ještě mírně dosolit a opepřit, ale opatrně, česnek je výrazný. Hotové pesto naplníme do čisté skleničky s uzávěrem a dáme do lednice.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí stehna

Krůtí stehna

Drůbež je na našem stole vítána i ve svátek. Radka Mlynářová, Mělník...
Všehochuť /03.07.13
Kuřecí cordon bleu

Kuřecí cordon bleu

Podle receptu

Štěpánky Holé z Kadaně

Všehochuť /25.03.20
Jalapeňo poppers s čedarem

Jalapeňo poppers s čedarem

Tento recept mám od kamaráda, který rok pobýval v Mexiku. Je to téměř jejich národní ...

Všehochuť /15.03.13
Polský tvarožník

Polský tvarožník

Je to jakási jednodušší varianta štrúdlu.
Markéta Kopečná, Praha
Všehochuť /23.12.11
Pasta con brocoli

Pasta con brocoli

Výborné, lehké a rychlé jídlo ze slunného Španělska. Nechte si chutnat!

Marie ...

Všehochuť /13.09.12
Francouzský salát

Francouzský salát

Chutná výborně ke gilovanému masu.
Natálie Theerová, Proseč
Všehochuť /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu