Reklama
Reklama
Bavorská zapečená klobása
Fotogalerie:

Bavorská zapečená klobása

Jana Šímová

Mariánské Lázně

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý recept mám od ní.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg brambory
  • podle potřeby sůl
  • 80 g máslo
  • 500 ml mléko
  • 2 lžíce olivový olej
  • 4 cibule
  • 800 g vinná nebo smetanová klobása
  • 1 lžíce hladká mouka
  • na vymazání formy máslo
  • trocha bílý mletý pepř
  • hrst nakrájený pórek na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do hrnce s teplou osolenou vodou. Uvaříme doměkka a scedíme.

  2. Pak k bramborám přidáme máslo, mléko a ručně nebo elektrickým šlehačem vyšleháme hladkou bramborovou kaši. Podle chuti ji dosolíme. Při přípravě bramborové kaše je lepší mléko předem ohřát, kaše bude jemnější a tak rychle nevychladne.

  3. krok3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nakrájenou cibuli na něm dozlatova osmažíme.

  4. Klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly, stočíme ji do spirály a na povrchu jemně poprášíme hladkou moukou.

  5. krok5

    Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme polovinou připravené bramborové kaše. Já jsem dělala jídlo v malých miskách odpovídajících jedné porci, ale samozřejmě je možné použít větší zapékací formu a upéct vše společně. Na kaši rozložíme osmaženou cibuli, kterou zakryjeme zbytkem kaše. Nahoru dáme stočenou klobásu.

  6. Misky či formu vložíme do trouby a zapékáme při 200 °C. Pečeme 30–35 minut, dokud klobása nezezlátne. Hotové jídlo podáváme ozdobené nakrájeným pórkem.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křupavé masové závitky

Křupavé masové závitky

Květa Moravcová, Praha
Všehochuť /06.01.18
Ztracená vejce

Ztracená vejce

V této speciální úpravě jsou vynikající.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /01.04.17
Tvarohová pizza

Tvarohová pizza

Tvaroh udělá z těsta opravdový chuťový zázrak. Ochutnej!
Pavel Kunovský, Brno
Všehochuť /22.01.09
Papriky plněné nivou

Papriky plněné nivou

Jednoduché a rychlé občerstvení.
Kateřina Huňáčková, Mělník
Všehochuť /27.08.10
Pesche ripiene - Plněné broskve

Pesche ripiene - Plněné broskve

Vynikající italská delikatesa.

Tereza Zubková, Frýdek-Místek

Všehochuť /07.08.12
Čínská polévka

Čínská polévka

Pěkně se při jídle zapotíte, je totiž hodně ostrá. Ale výborná.
Iva Tylšarová, ...
Všehochuť /18.05.11
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama