Reklama
Bavorská zapečená klobása
Fotogalerie:

Bavorská zapečená klobása

Jana Šímová

Mariánské Lázně

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý recept mám od ní.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg brambory
  • podle potřeby sůl
  • 80 g máslo
  • 500 ml mléko
  • 2 lžíce olivový olej
  • 4 cibule
  • 800 g vinná nebo smetanová klobása
  • 1 lžíce hladká mouka
  • na vymazání formy máslo
  • trocha bílý mletý pepř
  • hrst nakrájený pórek na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do hrnce s teplou osolenou vodou. Uvaříme doměkka a scedíme.

  2. Pak k bramborám přidáme máslo, mléko a ručně nebo elektrickým šlehačem vyšleháme hladkou bramborovou kaši. Podle chuti ji dosolíme. Při přípravě bramborové kaše je lepší mléko předem ohřát, kaše bude jemnější a tak rychle nevychladne.

  3. krok3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nakrájenou cibuli na něm dozlatova osmažíme.

  4. Klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly, stočíme ji do spirály a na povrchu jemně poprášíme hladkou moukou.

  5. krok5

    Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme polovinou připravené bramborové kaše. Já jsem dělala jídlo v malých miskách odpovídajících jedné porci, ale samozřejmě je možné použít větší zapékací formu a upéct vše společně. Na kaši rozložíme osmaženou cibuli, kterou zakryjeme zbytkem kaše. Nahoru dáme stočenou klobásu.

  6. Misky či formu vložíme do trouby a zapékáme při 200 °C. Pečeme 30–35 minut, dokud klobása nezezlátne. Hotové jídlo podáváme ozdobené nakrájeným pórkem.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mlíčačka

Mlíčačka

Voňavý uzený vývar s mlékem. Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /04.01.17
Plněná roláda s meruňkami a brusinkovou omáčkou

Plněná roláda s meruňkami a brusinkovou omáčkou

Tato naprosto dokonalá lahůdka pochází z kuchařské knihy našich švédských přátel.
...
Všehochuť /25.08.11
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Kebab s koriandrem

Kebab s koriandrem

Neobvyklá chuť a vůně má původ v koření.

Gabriela Malá, Jílové 

Všehochuť /16.06.16
Horký pomeranč

Horký pomeranč

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /02.12.17
Pstruh po alsasku

Pstruh po alsasku

Specialita pro milovníky ryb.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /10.05.14
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama