Reklama
Bavorská zapečená klobása
Fotogalerie:

Bavorská zapečená klobása

Jana Šímová

Mariánské Lázně

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý recept mám od ní.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg brambory
  • podle potřeby sůl
  • 80 g máslo
  • 500 ml mléko
  • 2 lžíce olivový olej
  • 4 cibule
  • 800 g vinná nebo smetanová klobása
  • 1 lžíce hladká mouka
  • na vymazání formy máslo
  • trocha bílý mletý pepř
  • hrst nakrájený pórek na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do hrnce s teplou osolenou vodou. Uvaříme doměkka a scedíme.

  2. Pak k bramborám přidáme máslo, mléko a ručně nebo elektrickým šlehačem vyšleháme hladkou bramborovou kaši. Podle chuti ji dosolíme. Při přípravě bramborové kaše je lepší mléko předem ohřát, kaše bude jemnější a tak rychle nevychladne.

  3. krok3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nakrájenou cibuli na něm dozlatova osmažíme.

  4. Klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly, stočíme ji do spirály a na povrchu jemně poprášíme hladkou moukou.

  5. krok5

    Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme polovinou připravené bramborové kaše. Já jsem dělala jídlo v malých miskách odpovídajících jedné porci, ale samozřejmě je možné použít větší zapékací formu a upéct vše společně. Na kaši rozložíme osmaženou cibuli, kterou zakryjeme zbytkem kaše. Nahoru dáme stočenou klobásu.

  6. Misky či formu vložíme do trouby a zapékáme při 200 °C. Pečeme 30–35 minut, dokud klobása nezezlátne. Hotové jídlo podáváme ozdobené nakrájeným pórkem.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanové gnocchi

Smetanové gnocchi

Jsem začátečník, vařím jen jednoduchá jídla. Barbora Šišková, Praha
Všehochuť /03.09.17
Tagliolini s italským pestem

Tagliolini s italským pestem

Domácí pesto rozhodně stojí za tu trochu námahy.

Miroslava Krátká, Plzeň

Všehochuť /09.10.15
Kapustnice

Kapustnice

Recept od kamarádů ze Slovenska.
Lída Šedová, Hranice
Všehochuť /12.08.11
Papriky plněné nivou

Papriky plněné nivou

Jednoduché a rychlé občerstvení.
Kateřina Huňáčková, Mělník
Všehochuť /27.08.10
Špagety carbonara

Špagety carbonara

Dobrý lehký pokrm. Moc nám chutná.

Pavla Šídová, Most

Všehochuť /16.07.16
Odpolední tyčinky

Odpolední tyčinky

Slané tyčky jsou křupavé, vevnitř přesto stále vláčné.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Všehochuť /26.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu