Jednoduchá příprava a při vaření pokrm nepotřebuje moc hlídat. Netrávím tak celý den u plotny.
Andrea Janáková, Polička
Ingredience
- podle potřeby olivový olej
- 1 cibule
- 5 žampionů
- 450 g vepřové kotlety
- 1,5 l masového vývaru
- 1/2 hlávky zelí
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 2 lžičky sladké papriky
- podle chuti sůl a pepř
- 2 velké brambory
- 2 najemno nastrouhané brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibulku. Po zezlátnutí přidáme na větší kusy pokrájené žampiony a kostky vepřového masa. Asi 3 minuty restujeme, dokud se maso nezatáhne, a poté podlijeme litrem vývaru.
-
Zelí nastrouháme najemno a přidáme k masu společně s kořením, solí a pepřem. Občas promícháme, je-li potřeba, podlijeme vývarem. Vaříme něco přes 1 hodinu.
-
Když máme maso i zelí měkké, tak do směsi přidáme kostky brambor a nastrouhané brambory na zahuštění. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
Tip redakce
Můžeme použít i propláchnuté a na menší kusy rozkrájené kysané zelí. Poté však musíme více doladit dochucení, aby pokrm nebyl moc kyselý.