Reklama
Bašta z jednoho hrnce
Fotogalerie:

Bašta z jednoho hrnce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchá příprava a při vaření pokrm nepotřebuje moc hlídat. Netrávím tak celý den u plotny.

Andrea Janáková, Polička

Ingredience

  • podle potřeby olivový olej
  • 1 cibule
  • 5 žampionů
  • 450 g vepřové kotlety
  • 1,5 l masového vývaru
  • 1/2 hlávky zelí
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky sladké papriky
  • podle chuti sůl a pepř
  • 2 velké brambory
  • 2 najemno nastrouhané brambory

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibulku. Po zezlátnutí přidáme na větší kusy pokrájené žampiony a kostky vepřového masa. Asi 3 minuty restujeme, dokud se maso nezatáhne, a poté podlijeme litrem vývaru.

  2. Zelí nastrouháme najemno a přidáme k masu společně s kořením, solí a pepřem. Občas promícháme, je-li potřeba, podlijeme vývarem. Vaříme něco přes 1 hodinu.

  3. Když máme maso i zelí měkké, tak do směsi přidáme kostky brambor a nastrouhané brambory na zahuštění. Vaříme, dokud brambory nezměknou.

Tip redakce

Můžeme použít i propláchnuté a na menší kusy rozkrájené kysané zelí. Poté však musíme více doladit dochucení, aby pokrm nebyl moc kyselý.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Džingaro

Džingaro

Pod složitým názvem je jednoduché jídlo. Eva Smihrodská, Tachov
Všehochuť /09.04.09
Pizza

Pizza

Oblohu si může každý vybrat podle chuti.
Marie Doláková, Sedlec
Všehochuť /18.12.11
Nealko Mojito

Nealko Mojito

Je skvělé i bez rumu!
Simona Uzlová, Praha
Všehochuť /22.12.08
Pečená drůbeží játra

Pečená drůbeží játra

Podávejte nejlépe s opečenými brambory.
Jana Remková, Orlová
Všehochuť /13.04.12
Saská polévka se sterilovanou zeleninou

Saská polévka se sterilovanou zeleninou

Tuto polévku jsme si pro její netradiční chuť všichni oblíbili.

Stanislava ...

Všehochuť /05.02.13
Houbový paprikáš

Houbový paprikáš

Zeleninový pokrm s houbami.
Martin Valent, Kladno
Všehochuť /04.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu