Reklama
Balkánský rýžový nákyp
Fotogalerie:

Balkánský rýžový nákyp

Svetlana Kravchenko

Ostrava

Dá se jíst teplý i studený, nejlépe s čalamádou.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 1 kostka bujon
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 250 g balkánský sýr
  • 2 ks bílá paprika
  • 200 g bílý jogurt
  • 3 vejce
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Propranou rýži zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme kostku bujonu a kurkumu‚ promícháme a vaříme doměkka. Rýži odstavíme a necháme zchladnout.

  2. krok2

    Papriky rozkrájíme na poloviny a vyndáme z nich semínka. Rozložíme je do trouby na mřížku a pečeme asi 20 minut‚ dokud slupky nemají černé puchýře.

  3. krok3

    Sýr nakrájíme na kostičky,  vejce prošleháme s jogurtem.Do vymazané formy dáme polovinu rýže. Na ni rozložíme opečené papriky‚ posypeme je polovinou nakrájeného sýra‚ zalijeme polovinou vaječné směsi. Celý postup opakujeme.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené kuřecí prsíčko

Pečené kuřecí prsíčko

S těstovinami tagliatelle a čokoládovou chilli omáčkou je to mňamka. Ilona ...
Všehochuť /04.05.11
Špagety carbonara

Špagety carbonara

Dobrý lehký pokrm. Moc nám chutná.

Pavla Šídová, Most

Všehochuť /16.07.16
Řepná polévka

Řepná polévka

Tato polévka je levná a moc dobrá.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /05.08.11
Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Stačí půlhodinka kouzlení kolem plotny a na stole je vynikající a přitom sytá...
Všehochuť /12.12.08
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Žampionky s vinnou klobásou a sýrem tvoří lahodnou kombinaci.
Jaroslava ...
Všehochuť /31.05.10
Maďarský nákyp s mletým masem

Maďarský nákyp s mletým masem

Kdo se nebojí ostrých chutí, přidá nasekanou feferonku nebo špetku chilli.

Olga ...

Všehochuť /12.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu