Při servírování salát ozdob olivami.
Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou
Ingredience
- 1/2 balíčku těstovin
- podle potřeby rostlinný olej
- 2 stroužky česneku
- 3 žampiony (i jiné houby)
- 1 balkánský sýr (asi 200 g)
- 1/2 salátové okurky
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 cibule
- 150 ml kečupu
- po 1 lžičce bazalky, oregana a petrželové natě
- dle chuti chilli
- podle chuti olivy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny uvařené v osolené vodě s trochou oleje propláchneme a promastíme olejem.
-
Houby dusíme asi 15 minut. Mezitím prolisujeme česnek, nastrouháme sýr a pokrájíme
všechnu zeleninu a koření. Vše vmícháme do těstovin, přidáme kečup a opět promícháme. Salát necháme odležet 4–5 hodin v lednici, nejlépe však přes noc.