Reklama
Balkánské jehněčí kefty
Fotogalerie:

Balkánské jehněčí kefty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Romana Trošková, Chlumec

Ingredience

  • 600 g jehněčího masa (odblaněného a bez tuku)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka citronové kůry
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 3 lžíce najemno nasekané koriandrové nebo petrželové natě
  • trocha soli a pepře
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 najemno nasekaná feferonka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso umeleme a dobře promícháme.

  2. Vmícháme lžíci oleje, citronovou šťávu, kůru, podrcený koriandr, najemno nakrájenou nať, sůl, čerstvě podrcený pepř, nasekanou feferonku, cibuli a česnek a necháme v chladu rozležet.

  3. Pak maso rozdělíme na stejně velké kousky, utvoříme válečky, do každého zapíchneme špejli, mírně je zploštíme a potřeme olejem.

  4. Zvolna upečeme z obou stran na grilu.

Tip redakce

Jehněčí maso určené pro kuchyňskou úpravu by mělo být vždy dobře vyzrálé, odblaněné a zbavené všech šlach.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bašta z jednoho hrnce

Bašta z jednoho hrnce

Jednoduchá příprava a při vaření pokrm nepotřebuje moc hlídat. Netrávím tak ...
Všehochuť /11.11.17
Rakouské vafle

Rakouské vafle

Mají výraznou chuť a jsou dobré
i samotné.
Veronika Svitáková, Liberec
Všehochuť /04.09.09
Závitky à la Hela

Závitky à la Hela

Rýžový papír a nudle koupíš v Kauflandu.
Lucie Havelková, Vápenná
Všehochuť /25.02.10
Kuře po balkánsku

Kuře po balkánsku

Balkánský sýr dodá kuřeti zajímavou chuť.
Helena Jílková, Hlinsko
Všehochuť /22.03.10
Slezský bigos

Slezský bigos

Posílám Vám náš rodinný recept, původně pocházející z Polska.

Pavla Ziembová, ...

Všehochuť /26.07.12
Masová směs s kari

Masová směs s kari

Ideální pochoutka pro návštěvu.

Martina Vlasáková, Opočnice

Všehochuť /04.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu