Romana Trošková, Chlumec
Ingredience
- 600 g jehněčího masa (odblaněného a bez tuku)
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka citronové kůry
- 1 lžička koriandrových semínek
- 3 lžíce najemno nasekané koriandrové nebo petrželové natě
- trocha soli a pepře
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 najemno nasekaná feferonka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso umeleme a dobře promícháme.
-
Vmícháme lžíci oleje, citronovou šťávu, kůru, podrcený koriandr, najemno nakrájenou nať, sůl, čerstvě podrcený pepř, nasekanou feferonku, cibuli a česnek a necháme v chladu rozležet.
-
Pak maso rozdělíme na stejně velké kousky, utvoříme válečky, do každého zapíchneme špejli, mírně je zploštíme a potřeme olejem.
-
Zvolna upečeme z obou stran na grilu.
Tip redakce
Jehněčí maso určené pro kuchyňskou úpravu by mělo být vždy dobře vyzrálé, odblaněné a zbavené všech šlach.