Reklama
Balkánská pomazánka
Fotogalerie:

Balkánská pomazánka

Otto Plášek

Brno
Rychlá‚ dobrá a zase trochu jiná pomazánka.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 200 g sýr balkánský
  • 180 g máslo pomazánkové
  • špetka sůl
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce olej olivový
  • 6 rajčata sušená
  • na ozdobu rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Balkánský sýr rozdrobíme do mísy a smícháme ho společně s pomazánkovým máslem.
  2. Přidáme najemno nasekaná sušená rajčata, 1 lžíci olivového oleje a najemno nasekané 2 stroužky česneku. Dle chuti osolíme.
  3. Pomazánku řádně promícháme a pak ji natíráme nejlépe na čerstvý chléb. Nakonec namazané krajíčky ještě ozdobíme kousky sušených rajčat.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Telecí kýta s brokolicí

Telecí kýta s brokolicí

Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /20.03.19
Bigos

Bigos

Nejlepší je s brambory nebo s chlebem.

Urszula Bílá, Havířov

Všehochuť /03.08.12
Minutková kachní prsa

Minutková kachní prsa

Brusinkovo-rybízový dip připravíš smícháním stejného dílu brusinkového džemu ...

Všehochuť /21.10.17
Ruské pelmeně

Ruské pelmeně

Zakysaná smetana dodá jídlu tu správnou chuť. Moje žena si nedává máslo, protože je ...
Všehochuť /05.04.12
Masové jednohubky s mozzarellou a bazalkou

Masové jednohubky s mozzarellou a bazalkou

V létě se snažím mít v lednici vždycky něco v záloze, protože je ...
Všehochuť /17.12.10
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Domácí jsou super

Podle receptu Hedviky Brázdové z Klatov

Všehochuť /23.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu