Reklama
Balkánská plněná pita
Fotogalerie:

Balkánská plněná pita

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Čerstvé bylinky dodají správné aroma.

David Šebek, Příbram

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 90 ml vody
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 2–3 lžíce oleje
  • 50 g másla
  • Náplň:
  • 400 g hovězího mletého masa
  • 60 g balkánského sýra
  • 1 vejce
  • 2 lžičky nasekané zelené petrželky
  • 2 špetky koření čubrica
  • podle chuti pepř
  • podle potřeby sůl
  • trocha oleje
  • 50 g másla
  • Tzatziki:
  • 100 g salátové okurky
  • 200 g bílého jogurtu
  • trocha soli
  • trocha bílého pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička nasekaného čerstvého kopru
  • 1/2 lžičky máty

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto promícháme a vypracujeme hladkou hmotu, která se nelepí na ruce. Zakryté utěrkou necháme těsto přibližně 30 minut odpočívat. Pak je rozdělíme na čtyři díly.

  2. Mleté maso promícháme s rozdrobeným sýrem, vejcem, petrželkou, kořením a solí. Každý díl rozválíme, vytáhneme dotenka a potřeme teplým olejem promíchaným s máslem. Vytažené pláty potřeme vrstvou masové směsi a srolujeme. Rolády dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme směsí másla a oleje a pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

  3. Zatím připravíme tzatziki. Okurku rozkrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme jadérka a zbylou dužinu nakrájíme najemno. Přidáme bílý jogurt, sůl, pepř, prolisovaný česnek, čerstvé bylinky a promícháme. Upečené rolády necháme asi 20 minut zchladnout, pak je nakrájíme na kousky a podáváme s tzatziki.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bulharské zelí

Bulharské zelí

Je to naše oblíbené rodinné jídlo. Jitka Cestrová, Františkov n. ...
Všehochuť /13.01.09
Skotská mlha

Skotská mlha

Dětem ji děláme z džusu.

Alena Jirků, Praha

Všehochuť /22.08.15
Melounový džem

Melounový džem

Sklenice s džemem skladujeme v chladu.

Marcela Kašíková, Odry

Všehochuť /20.08.16
Japonský obědový salát

Japonský obědový salát

Pohankové nudle získaly v Japonsku oblibu, jsou však dost drahé.

Kateřina Gajová, ...

Všehochuť /23.02.16
Toki pompos

Toki pompos

Čti pompoš, je to maďarský sytý slaný koláč.

Marie Kratochvílová, Praha

Všehochuť /08.12.15
Řecká musaka s čedarem

Řecká musaka s čedarem

Podle receptu

Heleny Hruškové z Poděbrad

Všehochuť /07.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu